Tradisjonelle laptoper – med skjerm, tastatur, styreflate og muligheten til å klappe maskinen sammen – er fremdeles de mest solgte datamaskinene. 

De siste årene har imidlertid en mer fleksibel utfordrer kommet på banen. Mange vil nok betegne dem som laptoper med tilleggsfunksjoner, slik som touchskjerm eller vridbar skjerm.

Treg PC? Slik får du den rask igjen

I elektronikkbransjen kalles disse på sin side for 2-i-1-PC, 2-in-1, eller hybrid-laptop – og poenget er at enheten er en kombinasjon av laptop og nettbrett.

– Forskjellen mellom en vanlig PC og 2-i-1-PC er design og utseende. Med en konvertibel PC har man mulighet til å vri skjermen 360 grader rundt, slik at man også kan bruke skjermen som et nettbrett, forklarer Robin Jørgensen, markedsansvarlig for konsument-PC-er i Komplett.

Han forklarer at det finnes to ulike typer 2-i-1-PC-er: Konvertible PC-er og PC-er som er «detachable», eller avtakbare.

Sjekk også: iMessage-triksene du bør lære deg med en gang

– På «detachable» PC-er har man i tillegg muligheten til å fjerne tastaturet som er koblet til skjermen. Den innovative løsningen gir produktene fleksibilitet og muligheter du ellers ikke ville hatt med en bærbar PC, enten du skal bruke din 2-i-1-PC på jobb eller til underholdning.

Sjekk ut 2-i-1-PC-ene hos Komplett her.

Lurer du på om 2-i-1-PC er noe for deg? Smart har summert opp de viktigste fordelene:

1. Design og vekt

Det finnes mange laptoper med godt design. At 2-i-1-PC-er ofte ser bra ut, er altså ikke unikt for disse enhetene.

Det som er en viktig fordel med hybridene er at de ofte er lette og tynne, påpeker Jørgensen.

Likevel går ikke dette på bekostning av skjermstørrelse. Skjermene er typisk mellom 12 og 14 tommer, med andre ord samme størrelse som mange laptoper.

Les mer: Elektronikken det lønner seg å reparere

SYLTYNN: Lenovo Yoga 910 er både lett og tynn, og skjermen er 13,9 tommer. Klappet sammen er den stilige maskinen bare 13,4 cm tykk (tynn). Foto: Produsenten

2. Flere bruksmuligheter

På grunn av designet og fleksibiliteten, kan 2-i-1-PC-er være en fin løsning for dem som liker å bruke både nettbrett og laptop, men som kanskje synes det er unødvendig å ha flere enheter.

Bruk PC-en som du ville brukt en vanlig laptop, eller ta i bruk touchskjermen, slik du gjør med iPaden eller nettbrettet.

AVTAKBAR SKJERM: Microsoft Surface Pro 4 12,3" er både superlett og rask. Denne kan man også koble av og på tastaturet, slik at du kan velge om du vil bruke maskinen som et nettbrett eller en laptop. Foto: Produsenten

3. Godt med ytelse

2-i-1-PC-er kombinerer nettbrettets nette design med innmaten til en laptop – med andre ord noe av det beste fra begge typer produkt.

Investerer du i en high-end hybrid, slik som HP Spectre x360, får du en tynn og stilig enhet med god ytelse.

4. Lang batteritid

Nettbrettene har relativt god batterikapasitet, men 2-i-1-PC-ene har selvsagt ikke noe dårligere batteritid – snarere tvert imot.

Enklere enn du tror: Slik bygger du din egen PC

Den største fordelen med de gode hybridene er at du kan være rimelig sikker på at størrelsen og fleksibiliteten ikke går utover hverken batteritid eller kraft.

HIGH-END: HP Spectre x360 har vunnet en rekke tester og fått gode anmeldelser. Grunnen er at den er rask, lekker, har lang batteritid  – og mye mer. Foto. Produsenten

Annonse

Komplett Club

Få 100 kr i velkomstgave! Bli medlem i vår nye kundeklubb og få poeng når du handler på Komplett.no. Poengene gir deg tilgang til ulike typer fordeler som rabatter, fri frakt og muligheten til å bli VIP-medlem. Medlemskapet er gratis.