Selv om droner som tar bilder slett ikke er noen nyhet, er ROAM-e garantert den første dronen som er spesiallaget for å ta selfies.

ROAM-e har nemlig en egen ”selfie-innstilling” med ansiktsgjenkjenning, som gjør at den følger etter brukeren mens den knipser panoramabilder eller filmer fra en avstand på tre meter, skriver Huffington Post.

Foretrekker du mobilbilder? Ta mobilbilder som en proff med disse eksperttipsene

Dronen beveger seg altså etter brukeren som har scannet sitt ansikt i den tilhørende smarttelefon-appen, og den skal angivelig ha sensorer som gjør at den unngår å krasje i vegger og objekter.

ANSIKTSGJENKJENNING:  Så lenge kameraet ser ansiktet ditt vil ROAM-e følge etter deg i luften. Foto: IOT Group

Selskapet bak selfie-dronen, australske IOT Group, tar nå sikte på å bli årets store julegavevinner. I fjor var det selfiestangen som var julegavefavoritten verden rundt, og selskapet mener at dronen vil ta selfies til nye høyder (bokstavelig talt).

–  Målgruppen er alle som elsker selfies – og gjør vi ikke alle det? Sier selskapets pressekontakt, Max Markson, til Smart.

– Salget går bra og forhåndssalget frem mot jul er helt fantastisk, sier han.

Sjekk også: Alt du trenger å vite om VR

TIL NYE HØYDER: ROAM-e flyr rundt brukeren og er angivelig så smart at den klarer å unngå å krasje inn i objekter. Foto: IOT Group

Det flyvende kameraet er på størrelse med en vannflaske og propellene kan foldes sammen. ROAM-e er med andre ord en hendig liten drone som du enkelt kan ta med deg rundt – noe som er greit om du ikke vil ha den svevende rundt deg hele tiden.

Ikke at det er noe alternativ uansett. Dronen kan nemlig bare være i luften i 20 minutter om gangen, skriver The Verge. Men etter en kjapp lading på to timer er imidlertid ROAM-e klar for en ny 20 minutters-økt.

Har du sett denne? Dette armbåndet vet hvor full du er!

Selfie-dronen kan bli din for – den ikke så fryktelig nette prisen – 399 amerikanske dollar, eller omtrent 3400 kroner, og selskapet hevder at dronen vil være på vei til deg 12 uker etter bestilling.

Annonse

Komplett Club

Få 100 kr i velkomstgave! Bli medlem i vår nye kundeklubb og få poeng når du handler på Komplett.no. Poengene gir deg tilgang til ulike typer fordeler som rabatter, fri frakt og muligheten til å bli VIP-medlem. Medlemskapet er gratis.