For å unngå sutring er det lurt å ha en plan, mener Thomas Sekkingstad. 

– Jeg har selv tre små passasjerer, og plassen bak i en E-golf er begrenset, sier bloggen bak Vidunderpappa.no.

Da Sekkingstad selv satt i baksetet på 80-tallet, var mulighetene begrenset til tegneserier og en kassett med Kim Larsen. Men nå sverger han til dagens teknologi for å underholde barna på turen.

– Løsningen for mine små er digital underholdning. De blir ikke bilsyk, og med riktige hodetelefoner kan de nyte offline strømmetjenester som TV2 Sumo og Netflix, helt i fred for sine plagsomme søsken, forteller han.

Les ogsåDe beste løsningene for internett på hytta

Han påpeker at dagens største utfordringer i grunn er ganske enkle, som for eksempel å sørge for å ha oppladet nettbrett og ferdig nedlastede serier. 

– Om filmer og serier blir litt ensformig kan du også laste ned alt fra eventyrspill, til mer eller mindre vanskelige quiz-apper til nettbrettet. Skulle de få lyst til å høre på litt musikk, er det selvsagt lett å lage seg en favorittspilleliste hjemme i Spotify og ta denne med seg på tur, sier Sekkingstad. 

GIR RÅD: Blogger og trebarnsfar Thomas Sekkingstad.  Foto: PRIVAT 

Nettbrett

Også Truls Aleksander Hammer, som er nordisk produktsjef for mobil og nettbrett i Komplett, tror at nettbrettet kan være til hjelp for mange foreldre.

– De kommer jo i mange ulike størrelser og priser – det finnes de som koster under 1000,- og helt opp til 10.000. Så det er mye å velge i. Skal du ha en til ungene for å bruke til underholdning, så funker de billige like bra, sier han til Smart.

Les mer: Alt du trenger vite om Nintendo Switch

– Det er svært mange som går for iPad, men faktisk er mange av de andre merkene, som Lenovo og Huawei minst like gode, og samtidig billigere i pris. I dag er også mobilene så bra at de kan gjøre samme nytten som et nettbrett, legger han til.

Mens man før i tiden ikke hadde annet enn en Gameboy som ungene måtte krangle om i baksetet, kan de i dag få nesten alt de måtte ønske på nettbrettet.

Har du lest denneFå mest mulig ut av din Nintendo Switch - med riktig tilbehør

– I dag finnes det jo en del strømmetjenester av både musikk og video, der mange av dem har gjort det mulig å laste ned serier, videoer og låter til nettbrettet slik at man kan se selv om man er offline. Det krever bare at man planlegger litt, forteller Hammer.

– Ellers kan man også gå for et nettbrett som har data-SIM, sånn at man kan streame via 4G-nettet når man er på tur, så lenge du har nok data i ditt abonnement.

En lydbok slår sjeldent feil

For leseglade barn (og voksne) er Kindle perfekt for lange bilturer eller hytteturer, ifølge Kjell Øyvind Nenseth som er Product Marketing Manager i Komplett. 

– Det er ingenting som å sette bena på en skammel foran peisen på hytta og nyte en god bok i ro og fred. En god lydbok sørger også for ro og fred i bilen på vei til hytta, sier han til Smart.

Les mer: Velg riktig DAB-radio til bilen, hytta og hjemmet

Tidligere versjoner av Kindle kom med «lyd ut» slik at man kunne koble til vanlig hodetelefoner med «mini jack». Dette har de nå gått bort i fra, og de nye modellene har ikke lenger lyd ut. Men de fleste har en smarttelefon og mobilen har nå tatt over denne rollen av leseopplevelsen.

– Mange bøker fra Amazon er også lest in i «audible» format. Du kan enkelt kjøpe dette tillegget når du handler en bok for et tillegg i prisen. Audible versjonen av boken kan du enten høre på Kindle-applikasjonen på din smarttelefon direkte, eller du kan laste ned en egen audible applikasjon på telefonen med noen ekstra funksjoner, forklarer Nenseth.

Sjekk også: Slik kan du lade mobilen trådløst

Audible versjonen av boken du leser er synkronisert til amazon whispersync slik at du sømløst kan bytte mellom å lese eller høre. Dine enheter vet også hvor i boken du sluttet. 

– Kindle brettet har også markedsledende batterikapasitet og du kan trygt dra på hytta uten å tenke på batterilader. Man regner Kindle batteri levetid i uker og måneder. Ikke i dager og timer, legger han til.

Annonse

Komplett Club

Få 100 kr i velkomstgave! Bli medlem i vår nye kundeklubb og få poeng når du handler på Komplett.no. Poengene gir deg tilgang til ulike typer fordeler som rabatter, fri frakt og muligheten til å bli VIP-medlem. Medlemskapet er gratis.