Tar du mobilen opp av lomma annethvert minutt? Da bør du vurdere å få deg en smartklokke. Det mener i hvert fall Thor Magne Sørbotten. Han er produktsjef for smartklokker i Komplett, og kan fortelle at smartklokker blir stadig mer populære.

Les også: Her er de nye mobiltrendene

– Markedet har vært litt labert de siste årene. Men i oktober lanserte Samsung en ny klokke, Gear S3, og da kviknet det til.

Han forteller at Gear S3 kommer i to varianter, Classic og Frontier, med et klassisk «klokke-utseende» som virker til å ha drevet salget fremover.

– I tillegg kan den brukes både med Android-telefoner og iPhone. Det gjør at klokken treffer flere.

Fått ny mobil? Dette gjør du med den gamle

Klokkeaktørene entrer smartklokke-markedet

Foreløpig er smartklokke-markedet dominert av teknologibedrifter, med Samsung og Apple i spissen.

– Men tradisjonelle klokkeprodusenter vil nok ta opp konkurransen etter hvert som markedet blir større, sier Sørbotten.  

Sjekk også: Er Android eller iPhone egentlig best? Slik svarer ekspertene

TRADISJONSRIK: Tag Heuer begynte å lage klokker i 1860. Denne måneden presenterte selskapet smartklokken Connected Modular 45. FOTO: REUTERS

Tag Heuer er blant aktørene som har entret markedet allerede, skriver blant annet Wired, og angivelig skal Swatch lansere et eget operativsystem for smartklokker innen kort tid, melder Engadget.

En som er glad for at smartklokkenes utseende er i utvikling er smartklokke-eier Vilde von Krogh.

– Det er greit at smartklokken ser ut som en vanlig klokke. Jeg vil helst ikke gå rundt med en stor og klumpete maskin på armen, sier hun til Smart.

Krogh fikk en Apple Watch til jul av samboeren, og kjenner flere som fant smartklokker under juletreet i fjor. Hun forteller at hun er veldig fornøyd – selv om hun ikke trodde hun ville ha nytte av en slik klokke.

– Jeg hadde egentlig ikke trodd at en smartklokke var noe for meg. Men nå bruker jeg den hver dag. Det er fint å slippe å ta frem telefonen hele tiden.

Klokker til sport og trening blir stadig viktigere

Smartklokken bruker hun både til å lese varsler fra telefonen og som et treningsverktøy. 

– Klokken hjelper meg med treningsmotivasjonen. Den gir meg tre mål å nå hver dag, og så kan jeg og samboeren konkurrere om hvem som gjør det best.

Glad i å trene? Se hvilke apper ekspertene anbefaler

Sørbotten i Komplett tror trening og utendørsaktiviteter er noe av det smartklokker vil brukes mest til i tiden som kommer.

Blant nyttige funksjoner det vil bli mer av, trekker han frem pulsmåling og aktivitetslogg som måler progresjonen din.

– Det virker som produsentene satser mer på sport og ekstremsport enn før.
VANNTETT: Smartklokker har blitt populære treningsverktøy. FOTO: AFP

Krogh kan fortelle at samboeren hennes blant annet bruker smartklokke til kitesurfing.  

– Da bruker han en ganske avansert smartklokke. Den forteller deg for eksempel hvor langt fra land du er, og gir deg oversikt over været, sier hun.  

Fikk du med deg denne? Nå blir droner en større del av hverdagen din

Arbeides med bedre batteritid

En annen forbedring som vil gjøre smartklokker mer populære er økt batteritid, mener Sørbotten i Komplett. Han forteller at dette er noe det jobbes mye med i kulissene, men at produsentene er hemmelighetsfulle.  

– En Samsung Gear S3 varer i tre-fire dager ved normal bruk, eller to-tre dager hvis du stiller skjermen til alltid å være på, sier han.

Les mer om lading: Slik kan du lade mobilen trådløst

TILPASNINGSDYKTIG: Samsung Gear S3 kommer med 15 forskjellige urskiver. I tillegg kan du enkelt laste ned nye fra nett eller designe dine egne. FOTO: AP

Annonse

Komplett Club

Få 100 kr i velkomstgave! Bli medlem i vår nye kundeklubb og få poeng når du handler på Komplett.no. Poengene gir deg tilgang til ulike typer fordeler som rabatter, fri frakt og muligheten til å bli VIP-medlem. Medlemskapet er gratis.