Under CES-messen i Paris tidligere i år introduserte en av verdens største TV-produsenter, Samsung, sine nyheter for 2017. Og her er det mye å glede seg til, både når det kommer til teknologi og smarte løsninger. 

Les også: Slik monterer du TV-en riktig og trygt på veggen

Denne våren er det QLED-teknologien som står i fokus hos de store TV-produsentene, hvor Samsung er de første som lanserer en TV med denne teknologien. QLED forbedrer bildekvaliteten på TV-en din drastisk, ved at den tar hensyn til både innsynsvinkel, fargevolum, lysstyrke og kontrast. Du vil derfor få et mye skarpere bilde enn det du får med eldre teknologi. 

– QLED utmerker seg med en utrolig bra lysstyrke, hvor alle QLED-modellene kan reprodusere 1500 nits. Toppmodellen vår, 55Q9F, klarer å reprodusere hele 2000 nits, forteller Magnus Nilsson som er Nordic Technical Product Manager i Samsung.  

Nits er et mål for lysstyrke, desto flere nits - jo sterkere lyser skjermen. Det betyr at du vil få et like skarpt TV-bilde selv om rommet er mørkt eller lyst. Dagens TV-er har til sammenlikning rundt 1000 nits.

Les også: Slik velger du riktig Smart-TV – og gjør TV-en din smartere

– Du trenger derfor ikke trekke igjen gardinene på sene sommerkvelder for å se bildet på TV-en din, sier Nilsson og fortsetter: 

– Den andre fordelen er at QLED kan reprodusere hele fargespekteret fra mørke til virkelig lyse scener. QLED er derfor den første type TV som kan gjengi farger i 100 prosent volum (iflg. DCI-P3).

Se Kompletts utvalg av QLED-TV-er her

FARGEFEST: QLED-teknologien gir deg et fullt fargespekter uansett lysforholdet du har i stuen din.  FOTO: PRODUSENTEN

Ny teknologi møter design

Selv om det kom mange nyheter under CES-messen, var det likevel TV-en «The Frame» som skapte mest oppsikt. Her er design og den nyeste QLED-teknologien smeltet sammen for å gi deg en helt annen TV-opplevelse. For mens vanlige TV-er kun viser et sort bilde når de blir skrudd av, blir «The Frame» omgjort til et kunstverk. 

Den store guiden: Slik finner du frem i strømme-jungelen

Du kan velge velge mellom over 100 forskjellige kunstverk, samtidig som du kan velge hvilken ramme du ønsker å ha. På den måten blir TV-en din seende ut som et vanlig bilde, som kan passe inn i et hvilket som helst hjem.

STILFULL: Ved første øyekast er det vanskelig å se at dette faktisk er en TV. The Frame blir tilgjengelig i Norge fra sommeren av.  FOTO: PRODUSENTEN

– «The Frame» reproduserer lyset i rommet og gjør bildet om til et maleri som lyses opp etter rommets lystemperatur. På den måten ser maleriet naturlig ut. I tillegg er TV-en innstilt med en sensor som skrur av TV-en hvis ingen er i rommet, slik at du sparer energi, forteller Nilsson. 

«The Frame» vil bli tilgjengelig på det norske markedet allerede i juni. 

Bli kvitt ledningskaoset

Er du lei av ledningskaos og en haug med eksterne bokser under TV-en har også Samsung kommet med en løsning for dette, forteller Nilsson. 

Les også: Så enkelt fikser du ledningskaoset

Ikke bare har Samsung gjort de nye TV-ene stilrene på baksiden, men de har også kommet med en løsning for å skjule ledningene inne i selve fotfestet. Dersom du ofte oppleverer å ha mange HDMI-kabler hengende ut av TV-en, har produsenten nå en løsning på dette også. Med en «OneConnect»-boks kan du samle alle tilkoblingene dine og kun ha én syltynn og nesten gjennomsiktig optisk kabel som kalles «Invisible Connections».

– Dette gir deg muligheten til å montere TV-en fri for mange ledninger og uten å tenke på at du må ha plass til alle enhetene rett under TV-en. Du kan heller gjemme det bort i et skap lengre bort. 
SYLTYNN: Si farvell til HDMI-kabler som henger ned fra TV-en med «Invisible Connections». FOTO: PRODUSENTEN

«OneConnect»-boksen vil også automatisk oppdage enheter som for eksempel Apple TV eller en DVD-spiller når du kobler dem til og legge dem til i TV-menyen.

– Innholdet vil på den måten bli mer integrert i TV-menyen din og kan styres med én fjernkontroll, sier Nilsson. 

Få mindre rot i ledningene hjemme: Trådløs lyd er fremtiden

Nilsson forteller at nytt for i år er at du nå også kan få TV-ens egen Smart-TV-meny direkte på mobiltelefonen eller nettbrettet. 

– Du trenger kun å laste ned appen «Samsung Smart View» og koble til TV-en. Da kommer TV-en til å til å sende SMART-menyen til din mobiltelefon, slik at du kan lete etter nytt innhold med telefonen uten å forstyrre de andre som ser på TV.

Annonse

Komplett Club

Få 100 kr i velkomstgave! Bli medlem i vår nye kundeklubb og få poeng når du handler på Komplett.no. Poengene gir deg tilgang til ulike typer fordeler som rabatter, fri frakt og muligheten til å bli VIP-medlem. Medlemskapet er gratis.