Smart har trålet internett og funnet frem til de beste Netflix-triksene, slik at din «binge-watching» kan tas til et helt nytt nivå.

1. Sjekk nedlastningshastigheten din

Det er få ting som er mer irriterende enn et hakkende bilde – særlig når man er godt plantet i sofaen og har lagt alt til rette for en slapp Netflix-kveld. Er nedlastningshastigheten din for lav blir ikke serietittingen særlig hyggelig.

Tidligere i år lanserte Netflix en egen lett forståelig hastighetstest som tester nedlastningshastigheten på linjen din, helt uten «ping», «jitter» og andre funksjoner du antakeligvis ikke har bruk for så ofte.

FORT NOK? Nettsiden Fast.com finner ut om nedlastningshastigheten din er høy nok til å streame filmer og TV-serier. Foto: Skjermdump Fast.com

Du går helt enkelt inn på nettsiden Fast.com, og der ser du om nedlastningshastigheten er høy nok til å streame serier og filmer. Netflix anbefaler for eksempel en nedlastningshastighet på minimum 5 Mbps for streaming i HD-kvalitet. Sjekk de øvrige hastighetsanbefalingene fra strømmetjenesten her.

Testen er kanskje mest nyttig når du ikke bruker ditt eget hjemmenettverk, og ikke har oversikt over hastigheten på nettet.

Apropos hastighet: Slik får du raskest mulig internett hjemme

2. Få bedre anbefalinger

HUMØR-PROFIL: Bruker du separate profiler, både på ulike brukere og ulike humør så blir Netflix-anbefalingene bedre. Foto: Skjermdump Netflix.com

Du har helt sikkert lagt merke til at man kan legge til flere Netflix-profiler på din brukerkonto. Har du barn er det greit at de bruker «Kids»-profilen, slik at de ikke snubler over upassende innhold. Men det er flere grunner til å bruke separate profiler.

Har kjæresten eller romkameraten din helt andre preferanser når det gjelder filmer og serier, vil din brukerkonto bli «spammet» ned med anbefalinger som ikke nødvendigvis passer til din film- og seriesmak. Bruker dere hver deres kontoer vil anbefalingene bli bedre tilpasset deres smak.

Sjekk også: Slik velger du riktig TV

Et annet godt tips er ifølge Time å opprette profiler til ulike humør. Er du i «romantisk komedie»-modus trenger du ikke anbefalinger om nye naturdokumentarer eller skrekkfilmer. Ganske smart!

Åpne hovedsiden i nettleseren og gå til Din konto > Administrer profiler > Legg til ny profil.

3. Slett strømmehistorikken

De fleste «netflixere» har på et eller annet tidspunkt ramlet over serier eller filmer som ikke falt i smak likevel – eller fått opp tips basert på hva andre som bruker kontoen har sett på.

Er for eksempel «anbefalinger basert på din interesse for Fuller House» fullstendig uinteressant, kan du endre på strømmehistorikken din, slik at du ikke lenger får opp disse anbefalingene, tipser nettsedet T3.

Gå til Din konto > Strømmehistorikk >  trykk X på seriene eller filmene du ikke lenger vil ha i din historikk.

4. Oppdag skjulte kategorier

HEMMELIG KATEGORI: Visste du at du kan finne frem til helt spesielle kategorier, slik som «kitchete filmer»? Foto: Skjermdump Netflix.com

Det hender at Netflix foreslår noen litt underlige og særdeles spesifikke kategorier basert på hva du har sett på tidligere, slik som «uavhengige franske filmer» (akkurat den kom nok etter å ha sett «Den fabelaktige Amélie fra Montmartre»). Netflix har nemlig en hel haug med kategorier utover de vanlige kategoriene som du kan bla gjennom, skriver Digital Spy.

For å finne disse skjulte perlene taster du inn følgende adresse i søkefeltet: http://www.netflix.com/browse/genre/KODE

KODE erstattes med en tallkode. For eksempel 4961 for «dramaer basert på bøker», eller 1252 for «kitchete filmer».

Sjekk alle de skjulte Netflix-kategoriene på nettsiden What's on Netflix her.

5. Finn frem til de beste filmene

SAMLER ANBEFALINGER: Om ikke Netflix sitt eget stjernesystem er nok, kan du gå inn på en rekke nettsider for å sjekke hva andre mener om serien eller filmen. På Cinesift kombineres anbefalinger fra flere ulike nettsider. Foto: Skjermdump Cinesift.com

Det finnes et ratingsystem i Netflix, men det er mange av oss som likevel er nødt til å ta et kjapt søk på IMDB og/eller Rotten Tomatoes før man er helt overbevist.

Er det film du er på utkikk etter kan det være lurt å ta turen innom nettsiden Cinesift, som kombinerer ratings fra IMDB, Rotten Tomatoes og flere andre sider. Her kan du filtrere slik at søket kun viser filmer som er tilgjengelig i norsk Netflix.

Les også: Facebook satser på kunstig intelligens

6. Sjekk hva som nylig er lagt til

Netflix fremhever noen av seriene og filmene som nylig er lagt til, men Netflix-kjennere vet at ikke alle nyheter dukker opp her. Heldigvis finnes det nettsider som holder oversikt over dette, slik at du og jeg kan ta turen innom der for å få full oversikt.

Klikk deg inn på Flixfilmer.no, så vil du se hva som er nytt på norske Netflix.

7. Fjern snyltere fra kontoen din

Er eksen fortsatt logget på din brukerkonto, eller har du en mistanke om at en kamerat sniklåner kontoen din? Man kan være koblet til flere enheter samtidig, men snylterne kan tross alt sabotere anbefalingene dine – dessuten er det vel ingen som liker å bli snyltet på?

Sjekk strømmehistorikken hvis du er i tvil. Der finner du all informasjonen du trenger for å oppdage en snik (du finner titler og strømmetidspunkter), tipser Buzzfeed.

Fjern uvedkommende kontobrukere ved å logge av alle enheter og bytt eventuelt også passord.

Gå til Din konto > Logg av alle enheter og eventuelt Endre passord.

Fikk du med deg? Slik blir du en mester på Google-søk

8. Endre tekststørrelse og farge

TILPASS UNDERTEKSTEN: Om rosa tekst er noe du foretrekker, så kan du velge det – eller du kan endre på fonten eller størrelsen. Foto: Skjermdump Netflix.com

I nettleseren er Netflix-undertekstene automatisk satt til å være gule – og i en viss størrelse. Skulle du helst sett at den var hvit og i en annen størrelse, så kan du ganske enkelt endre på dette, skriver The Telegraph.

Gå til Din konto > Undertekstens utseende og endre den slik du ønsker.

OBS! Flere av triksene fungerer bare på Netflix i nettleseren!

Annonse

Komplett Club

Få 100 kr i velkomstgave! Bli medlem i vår nye kundeklubb og få poeng når du handler på Komplett.no. Poengene gir deg tilgang til ulike typer fordeler som rabatter, fri frakt og muligheten til å bli VIP-medlem. Medlemskapet er gratis.