I vinter lanserte Samsung smartklokken Gear S3, som kommer i variantene Frontier og Classic. Siden lanseringen har etterspørselen etter smartklokker økt, ifølge Thor Magne Sørbotten, produktsjef for smartklokker i Komplett.

Noe som kan ha påvirket populariteten er at disse klokkene, i større grad enn mange andre smartklokker, har et klassisk «klokke-utseende». Den ene varianten, Frontier, har et sporty og maskulint uttrykk – mens Classic-klokken har et mer stilrent utseende.

Les også: Slik er de nye smartklokkene

Fungerer best med Samsung

En fordel med Gear S3 er at klokken både fungerer med Android- og iOS-telefoner. Den vil imidlertid fungere best med nyere Samsung Android-mobiler.

Se hvilke enheter som er kompatible med Gear S3 her.

LADES TRÅDLØST: Legg Gear S3 på ladeplaten, så lades den opp. Foto: VG Partnerstudio

Bruker du iPhone vil du få opp varsler og samtaler, men e-post er ikke tilgjengelig på klokken, og bruk av meldinger, apper, S Health og nedlasting av urskiver vil være begrenset.

Fått ny mobil? Dette gjør du med den gamle

For Samsung Android-telefoner har disse funksjonene full kompatibilitet, og på øvrige Android-telefoner vil de fleste funksjonene fungere.

I hovedsak virker klokken som en forlengelse av telefonen din, men her er fem grunner til at Gear S3 kan gjøre hverdagen din bedre:

1. Se mindre på mobilen

For å navigere deg rundt på klokken bruker du de to knappene på siden, samt den bevegelige urkransen og den trykkfølsomme skjermen – noe som raskt setter seg i fingrene og føles naturlig.

Så snart du har koblet klokken til mobilen din får du varslene fra telefonen opp på håndleddet, men du må ha mobilen i nærheten og ha blåtann skrudd på.

Sjekk også: Slik kan du få et smart hjem i dag

Du vil eksempelvis se når du har mottatt en Snapchat-melding, pushvarlser på telefonen vises på klokkeskjermen, du kan lese og sende tekstmeldinger, og du kan svare på innkommende anrop eller ringe.

Dette gjør at du ikke trenger å titte på mobilen hele tiden, og du går likevel ikke glipp av viktig informasjon. Men har du ikke mobilen med deg vil Gear S3 først og fremst være en klokke – med GPS og noen treningsfunksjoner.

2. Send et nødsignal

Om du har en Samsung-telefon kan du lagre en hurtigtastfunksjon for å sende en SOS-melding om du skulle komme i en nødssituasjon.

Klokken vil da sende melding til alle dem du har lagret som nødkontakter, og de vil få opp din plasseringsinformasjon og en lenke som gir mulighet til å spore din plassering i sanntid – en funksjon som også er tilgjengelig på Apple Watch.

Les også: Slik kan selvkjørende biler påvirke din hverdag

Les om hvordan du aktiverer SOS-melding i Gear S3-appen, under «mer» og «brukerhåndbok».

Saken fortsetter under bildet.

RING FRA KLOKKEN: Når klokken er koblet til mobilen kan du ringe og sende meldinger. Foto: VG Partnerstudio

3. Bruk med hansker

De aller fleste mobilskjermer går ikke an å trykke på når du har på deg hansker eller votter. Med Gear S3 kan du imidlertid det.

Alt du trenger å gjøre er å trykke inn den nederste knappen og vri på urkransen til du får opp alternativet om å aktivere «berøringsfølsomhet», så vil du kunne bruke klokken uten å måtte fryse på fingrene.

Fikk du med deg denne? Slik får du nytt liv i den gamle spillkonsollen

4. Lytt til musikk uten mobilen

I likhet med Apple Watch kan man på Gear S3 lagre innhold på klokken. Samsungs smartklokke har 4 GB lagringsplass, som du blant annet kan bruke til å lagre musikk. Har du trådløse hodetelefoner kan du koble disse til klokken og lytte til musikk selv om du ikke har mobilen med deg.

Overfør musikk fra datamaskinen din eller fra mobilen når du er koblet til Wi-Fi-nett. Les mer om fregangsmåten i brukerhåndboken i Gear S3-appen.

5. Lang batteritid

Gear S3 er den smartklokken på markedet med lengst batterikapasitet. Avhengig av hva du bruker klokken til, vil du kunne bruke den i mellom tre og fire dager før du må lade den opp. Er batteriet nesten helt tomt, vil det ta litt over to timer å lade klokken til 100 prosent.

Les mer: Store TV-nyheter fra Samsung

Skulle du ønske å dra tiden lenger ut enn de tre-fire dagene, kan du aktivere spareblussmodus ved å trykke på den nederste knappen og aktivere «strømsparing».

Annonse

Komplett Club

Få 100 kr i velkomstgave! Bli medlem i vår nye kundeklubb og få poeng når du handler på Komplett.no. Poengene gir deg tilgang til ulike typer fordeler som rabatter, fri frakt og muligheten til å bli VIP-medlem. Medlemskapet er gratis.