Hvis du har en litt eldre bil er det ikke sikkert du har et USB-uttak i bilen, men må bruke en lader du plugger inn i sigarettenneren, om du skal lade mobilen eller andre enheter i bilen.

Teknologiselskapet Nonda lager produkter med «dagens teknologi» som kan benyttes i «gårsdagens biler». Deres USB-billader «ZUS», har fått mye ros på teknologinettsteder både her til lands og i utlandet – blant annet fordi den er så mye mer enn bare en lader.

Les også: Slik kan du lade mobilen trådløst

– Når du har denne dingsen plugget inn i sigarettenneren, kan du sjekke i den tilhørende appen og finne ut nøyaktig hvor du parkerte bilen, sier Stig S. Johannessen, sosiale medier-koordinator i Komplett.

Så du denne? Nå vil Apple og Google gjøre kjøreturen din tryggere

– Rett og slett en genial liten sak for oss som er litt rotete.

Johannessen har testet ZUS i en periode, og forklarer at produktet ikke bare er nyttig for rotekopper.

– En kan også dele informasjon om bilens plassering i appen. Er det flere familiemedlemmer som bruker bilen, trenger man altså ikke ringe for å spørre om hvor den står parkert.

Les også: Slik klipper du mobil-videoene dine som en proff

SMART APP: Her ser du hvordan du finner igjen bilen din i appen, og hvordan du enkelt kan dele lokasjon med familiemedlemmer. Foto: Skjermdump Zus

Lader raskere enn de fleste ladere

Noe annet som er vesentlig å nevne om billaderen, er at den lille saken kan lade to enheter samtidig – og begge utganger leverer en strømstyrke på hele 2,4 ampere (A). Til sammenlikning har en iPad-lader 2,1 A, og en ordinær iPhone-lader 1 A.

– Det gjør at mobilen lades enda raskere enn vanlig. Ifølge Nonda kan man lade to iPhoner fra null til 100 prosent på under to timer, sier Johannessen.

Mer om mobillading: Mytene du trodde var fakta

I tillegg til disse hendige funksjonene, kan du i ZUS-appen legge inn et «parkometervarsel», slik at telefonen sier fra før parkometeret går ut, og appen loggfører kjøringen din, noe som kan være praktisk om du kjører i jobben.

– En annen smart funksjon, er at laderen overvåker bilens batteri når den er koblet til sigarettenneren. Hvis bilbatteriet er dårlig, vil du kunne se det i appen.

Sjekk også: Få full oversikt over været med disse dingsene

Nonda ZUS og tilhørende applikasjon kort oppsummert:

• Bilfinner

• Lad to enheter superraskt

• Parkometervarsel

• Logg kjøringen din

• Overvåk bilbatteriet

FLERE FUNKSJONER: Stig Johannessen har testet Nonda ZUS, som er en «bilfinner», superlader med to utganger - og med enda flere bruksområder. Foto: Produsenten/Privat

Parkeringsfunksjon i apper

Selv om du har en nyere bil, og ikke behøver en billader, kan det hende du trenger hjelp til å finne igjen bilen din. Da kan det hende en applikasjon er en god løsning for deg.

Her er to parkeringsfunksjoner – som ligger inne i de aller fleste Android- og iOS-enheter:

Android: Google App

Åpne Google-appen > trykk på Meny øverst til venstre > trykk på Tilpass > Transport > Hvordan drar du vanligvis til/fra jobb > Med bil

Nå vil du se et «Parkeringsposisjon»-kort i feeden i Google-appen etter at du har gått ut av bilen din. Posisjonen er ifølge Google omtrentlig.

Les også: Lad telefonen raskere med disse triksene

iOS: Kart

AKTIVER TJENESTEN: Hvis du har blåtann-tilkobling i bilen og bruker Kart-appen til Apple, kan appen fortelle deg hvor du har parkert bilen. Foto: Skjermdumo iPhone

For å få parkeringsfunksjonen til å fungere, må du bruke en iPhone 6 eller nyere, og enheten må være koblet til bilen din gjennom CarPlay eller blåtann.  

Gå til innstillinger > Personvern > Skru på stedstjenester > Skroll deg helt ned til Systemtjenester > Ofte besøkte steder > Ofte besøkte steder > slå på Vis hvor du parkerte og gå tilbake til Innstillinger > Kart > og skru på Vis hvor du parkerte

Sjekk denne: Ni tips: Derfor kan Siri være nyttig for deg

For å finne bilen trykker du deg inn i Kart-appen > trykk på søke-feltet og velg Parkert > trykk på Veibeskriver, og velg hvordan du ønsker å komme deg til bilen, enten Med bil, Til Fots, Kollektivt eller Skyss. Deretter trykker du på START for å finne hvor bilen er parkert.

Annonse

Komplett Club

Få 100 kr i velkomstgave! Bli medlem i vår nye kundeklubb og få poeng når du handler på Komplett.no. Poengene gir deg tilgang til ulike typer fordeler som rabatter, fri frakt og muligheten til å bli VIP-medlem. Medlemskapet er gratis.