– Når det gjelder babycall ser vi at følgende kriterier veier tyngst hos foreldre: Sikkerhet, rekkevidde, lyd og forstyrrelser. Men også batteritid og brukervennlighet er viktig, forteller Ifølge Birgitte Aubert, nordisk produktsjef i Komplett.no.

Aubert har sammen med Smart plukket ut et knippe av de mest solgte babycallene hos Komplett.no, og sett på de ulike kvalitetene til de forskjellige. 

Hvis rekkevidde er viktig: 

En av bestselgerne i Norge er Neonate. 

– Foreldre velger produktet basert på at de har kommet svært godt ut i diverse uavhengige tester. Her scorer Neonate godt på rekkevidde, lyd og temperatursvingninger. Når man vinner tester basert på kvalitet, gir dette trygghet for foreldre. Og det er nettopp trygghet småbarnsforeldre er mest opptatt av, forklarer Aubert. 

Har du oversikt? Slik får du kontroll på barnas nettbruk 

Neonate BC-6500D har for eksemepl lang rekkevidde, lav stråling, høy batterikapasitet, temperaturindikator og talk back-funksjon, forteller hun. 

Babycallen viser også temperaturen hos barnet, og du har muligheten til å snakke med og synge for barnet ved hjelp av talk back-funksjonen. Prisen ligger på 1495 kroner. 

– Den skiller seg ut fra andre babycaller - med en rekkevidde på 800 meter, sier hun.  

For de tekniske: 

– Videofunksjoner, talk back-funksjoner og vuggesang ser vi også er noe folk ønsker seg i en babycall, forklarer Aubert.

Les mer: Mamma og pappa: Viktige råd til deg om barn og sosiale medier

Motorola står bak MOTOROLA Babymonitor MBP36S WiFi. Denne er utstyrt med en 3,5 tommers LCD-skjerm som gir deg mulighet til å justere lysstyrken etter eget behov. 

Den har også en mikrofon, som gjør at du kan høre lyden i barnets omgivelser. Prisen ligger på 1340 kroner.  

Hvis barnet sover mye ute: 

Neonate BC-8000DV babycall har en god lyd- og bildekvalitet. Lillebroren, Neonate BC-6500D, har også lang rekkevidde, temperaturindikator, talkbackfunksjon og videofunksjon. 

Babyenheten med kamera kan brukes ute helt ned til 19 minusgrader, noe som gjør den svært populær her til lands. Foreldreenheten har zoom, slik at du har mulighet til å følge nøye med på barnet ditt.

Sjekk også: Slik setter du opp smartenheter til barna

– Temperaturmåler er spesielt interessant for foreldre som lar barn sove ute vogn, noe som gjør funksjonen svært attraktiv her i Norden, hvor barna sover ute i vogn nesten hele året, sier Aubert.  

TRYGGHET: Mia Oddvang og Duncan McCondochie var opptatt av sikkerhet når de valgte sin babycall for sønnen Olav.  Privat

Trygt med kjente merker

Småbarnsmamma, Mia Oddvang (28), hadde tre kriterier da hun valgte babycall: Den måtte ha god rekkevidde, få forstyrrelser og være av et kjent merke. Hun gikk for merket Motorola. 

– Jeg ønsket en babycall som ikke blakket meg helt, men ville gjerne ha funksjoner som temperaturmåler og nattlys. Motorola er et merke jeg er kjent med, og jeg leste flere positive omtaler om den på nett. Hvilke erfaringer andre har betyr jo ganske mye. Vi synes vi fikk mye for pengene ved å velge Motorola.

Sjekk også: Slik organiserer du hverdagen til familien med mobilen

 I tillegg nevner Mia, i likhet med produktsjefen i Komplett.no, at rekkevidden er viktig. Sønnen, Olav, sover ute i vogn hver dag, og hun ønsket derfor en babycall hun kunne stole på. 

 Småbarnsmammaen ønsket også en babycall av det litt enklere slaget. 

 – Jeg tror jeg kunne blitt litt hysterisk hvis jeg hadde tilgang på en babycall som kunne fortelle meg alt om sønnen min hele tiden. Jeg må bare stole på at han er kledd riktig i med tanke på temperatur, og at han har det fint så lenge babycallen ikke signaliserer noe annet. Jeg ser uansett til ham innimellom mens han sover, for å være på den sikre siden. 

Les mer: NORSIS: Mange nordmenn sikkerhetskopierer sjelden

– Du vinner mye på å velge en babycall som dekker dine behov. Den gjør hverdagen enklere for foreldre ved å  være et supplement som gir ro til å kunne gjøre andre sysler mens barna sover, men dette er ingen barnevakt. Å stole blindt på en babycall er ikke lurt, uansett hvor mange funksjoner den har, avslutter nordisk produktsjef i Komplett.no, Birgitte Aubert. 

Annonse

Komplett Club

Få 100 kr i velkomstgave! Bli medlem i vår nye kundeklubb og få poeng når du handler på Komplett.no. Poengene gir deg tilgang til ulike typer fordeler som rabatter, fri frakt og muligheten til å bli VIP-medlem. Medlemskapet er gratis.