Solen skinner i Nydalen. BI holder hvilepuls nå, men om få dager stormer det til nye studenter – klare for et nytt skoleår. Utenfor en folketom kantine møter vi Frida Bjørset og Stine Larsen, som begge sitter i styret i «Fadderullan» – Norges største fadderuke.

Formålet med uka er å knytte kontakt mellom nye og veletablerte studenter gjennom ulike dags- og kveldsarrangementer, samt å bli kjent med sitt nye studiested. Som helt fersk student kan det være godt å ha med seg noen teknologiske hjelpemidler i «baklomma». 

Hva slags teknologi er det smart å ha med seg under fadderuka?

– Først og fremst mobilen din. Den er nok den viktigste tingen du kan ta med deg. Også en nødlader kan være god å ha, understreker Frida. 

Les også: Dette bør du vite før du kjøper deg nødlader

Er det noen apper man kan få spesielt bruk for? 

– «Find my friends» kan være kjempelur å ha lastet ned på forhånd – så du kan se hvor vennene dine befinner seg, om du skulle miste gruppa, forteller Frida.

– I tillegg må man huske å aktivere «Find my phone», i tilfelle man skulle være så uheldig å miste telefonen, skyter Stine inn.

Skjermdump Mattilbud/Find my friends

Stramt budsjett? Spar penger med tilbuds-app

Selv om studentbudsjettet ofte er stramt, finnes det flere lure måter å spare noen kroner på. Med appen «Too good to go» kan du kjøpe god og billig overskuddsmat – og samtidig bekjempe matsvinn. 

– Appen er blitt veldig populær, så det hender restaurantene blir utsolgt – men er du tidlig ute kan du få et godt måltid til 20-30 kroner, forteller Stine. 

Appen «Mattilbud» er et annet godt tips. Der finner du alle tilbud fra de ulike matvarekjedene samlet i en app. 

– Helt genialt, mener Frida. 

Selfiestang og action-kamera

Tiden da alle hadde med seg eget kamera for å forevige øyeblikkene fra fadderuka er nok forbi, men jentene ser ingenting i veien for å ha med seg en selfiestang. 

– Det blir en del «selfies», ler Frida. Er du ekstra ivrig kan du godt ha med deg en GoPro.

Lyd er viktig

Det er liten tvil om at at fadderuka kan oppleves som hektisk, og det kan være godt å slappe av litt i en park i mellom slagene. En trådløs høyttaler er tingen om du skal kunne nyte en lang dag ute.

– Høyttaler er kult! Er dere flere, kan dere ta med hver deres «music angel». Da kan du koble flere sammen, slik at du får et stort anlegg. 

Les mer: De perfekte høyttalerene til sommeren

Hemmelighetsfull

Selv om jentene gladelig deler tips til hvilke dingser man trenger, er de mer hemmelighetsfulle når det kommer til aktiviteter for uka som kommer. 

Hva er det første du skal gjøre under fadderuka?

– Det er hemmelig. Programmet blir sluppet lørdag, smiler Stine lurt. 

Smart tipser:

Annonse

Komplett Club

Få 100 kr i velkomstgave! Bli medlem i vår nye kundeklubb og få poeng når du handler på Komplett.no. Poengene gir deg tilgang til ulike typer fordeler som rabatter, fri frakt og muligheten til å bli VIP-medlem. Medlemskapet er gratis.