Forrige onsdag gikk startskuddet for Kompletts skolestart-turné. Da var ekspertene på plass utenfor Handelshøyskolen BI og på Majorstua i Oslo, for å hjelpe studentene med å velge studietidens kanskje aller viktigste verktøy – nemlig PC. Denne uken reiser gjengen videre til Kristiansand.

Les også: Student-guiden: Slik velger du riktig PC til studiene

Se hvilke studiesteder Komplett besøker de kommende ukene. Her kan du stille dine spørsmål til ekspertene og få hjelp til å bestille riktig PC:

Vekt og batteritid viktig for studenter

I tillegg til Kompletts egne eksperter er også produsenter som Microsoft med til flere av studiestedene. Smart møter Hridann Chawla fra Microsoft ved standen i Oslo.

– De fleste studenter har lyst på en PC som er lett å ta med seg rundt, har god batteritid og kan bruke de programmene en trenger.

I tillegg til vekt og batteritid mener Chawla at en bør tenke over hva slags prosessor som befinner seg på innsiden, og hvor mye minne (RAM) maskinen har.

Sjekk også: Slik bygger du ditt eget hjemmekontor

PC-EKSPERT: Hridann Chawla fra Microsoft deler sin kunnskap med studenter som er på utkikk etter ny PC. Foto: VG Partnerstudio

– Du kan kjøre flere programmer og apper samtidig og mye raskere om du velger en i5-prosessor, siden den har mer kraft enn en Pentium-prosessor. RAM-en sørger for den midlertidige plassen, som gjør at du kan ha disse programmene oppe. 4 GB RAM er standard i dag, men hvis du ønsker en «future proof» maskin bør du velge minst 8 GB RAM.

Se ekspertens PC-tips i videoen i toppen av saken.

Han understreker at ulik bruk krever ulike PC-er. Rimelige maskiner kan være mer enn bra nok for mange studenter, men om du går litt opp i pris vil du også kunne ha PC-en mye lenger.

Les mer: Velg riktig PC til bruk med Adobe-pakken

Smarte notater med OneNote

Chawla viser oss en av laptopene Komplett har med seg i «turnébussen», den nyeste Surface laptopen med touch-skjerm.

– Til denne maskinen kan du kjøpe en egen Surface-penn som gjør at du kan ta notater på en veldig effektiv måte.

TEGN PÅ SKJERMEN: Med Office-programmet OneNote og en touchskjerm-penn kan notatskriving bli litt mer spennende. Foto: VG Partnerstudio

– Hvis du for eksempel skriver notater under en forelesning, kan du bruke pennen til å legge til tekst, tegninger eller et regnestykke akkurat der du vil, legger eksperten til, og lar oss prøve.

Programmet han benytter med pennen er OneNote, som følger med i Office-pakken. Les mer om det smarte notatprogrammet på Microsofts nettsider her.

Les også: Derfor bør du velge 2-i-1-PC som student

Dette er PC-en og Surface-pennen eksperten viste oss på Komplett-standen:

Annonse

Komplett Club

Få 100 kr i velkomstgave! Bli medlem i vår nye kundeklubb og få poeng når du handler på Komplett.no. Poengene gir deg tilgang til ulike typer fordeler som rabatter, fri frakt og muligheten til å bli VIP-medlem. Medlemskapet er gratis.