Mellom Donald-blader, godteri og hårstrikk, kan det være gøy å gi noen nyttige digitale gaver til de små i julekalenderen. Med tanke på det samlede budsjettet for årets julekalender, kan det være smart å finne noen rimeligere gaver, så kan du heller trykke til litt ekstra like før jul – eller for eksempel én gang i uka.

Konkurranse: Vinn hele ønskelisten din

Ikke alle gaver trenger å være fysiske. Hva med å gi barna en filmopplevelse hver søndag i advent, ved å leie filmer på nett? 

1. Lei en film

Elsker datteren din spenningsfilmer, eller er sønnen din helt hekta på Disney? Lei en film i iTunes, da vel! Legg en fysisk lapp i julekalenderen, hvor du skriver: «I kveld blir det filmkveld», og la barna velge en film dere kjøper i Get, iTunes eller Viaplay. Pris: Fra 39 kr for å leie en film i iTunes.

Foto: Skjermdump

2. Smarttelefon-apper

Hvis barna lenge har drømt om et spill, eller bare lengter etter å få tegne på iPaden, kan julekalenderen være en fin anledning til å gi dem noe de ønsker seg. Kjøp apper i AppStore, og send som gave til barnet. 

Minecraft (iOS og Android)

Dette populære spillet har høy ranking i AppStore, og faller nok i smak hos dine spilleglade barn. Pris: 75 kr.

Minecraft for nybegynnere: Ekspertenes tips for å komme i gang

POPULÆRT SPILL: Minecraft slår garantert an hos barna i huset.  Foto: iTunes

Mammals by TinyBop (iOS)

Dette er spillet for barn som elsker dyr! Her lærer barna hvordan dyrene spiser, ser, løper, flyr og vokser. Pris: 33 kr.

FOR DEN DYREGLADE: La barna bli kjent med de ville dyrene i naturen. Foto: iTunes

Syng (iOS og Android)

Kjøp den norske sangboken på iPad eller smarttelefon. Denne passer for de aller minste barna fra 0-3 år. Trykk på karakterene og syng med! Pris: 44 kr.

SYNG MED: Trykk og syng med til sanger som «Lille Petter edderkopp» og «Ro, ro, ro din båt». Foto: iTunes

Slik gjør du:

Det er mulig å gi apper som gaver. Trykk på spillet du ønsker å kjøpe i AppStore, så klikker du på de tre prikkene (som er ringet rundt) til høyre. Da kommer det et valg som heter «Gi som gave». Velg dato for når appen skal mottas, og send via mail.

GI APP I GAVE: Det er enkelt å gi barna apper i kalendergave. Foto: Skjermdump

Malin Ramberg i Komplett anbefaler å titte innom «restekassa» på Komplett.no når man er på leting etter smågaver til barna. Her kan man finne noe til en rimelig pris som passer i julekalenderen.

 – I restekassa putter vi produkter som skal ut av vårt sortiment. Her kan du finne alt fra ny gaming-PC til kjøleskap, eller i dette tilfellet mindre ting som kan egne seg i en julekalender. 

– Det lønner seg å titte innom hver gang man besøker butikken da man aldri vet hva som kan ha kommet siden sist. Alt er selvsagt til gode, rabatterte priser, forteller Ramberg.

3. Popsockets

Har mobiltelefonen en lei tendens til å skli ut av hendene til 10-åringen din? Komplett selger såkalte «popsockets» for et bedre grep på mobilen. De finnes i mange forskjellige farger og mønstre. Finn en favoritt!

4. Fidget spinner

Om barnet ditt ikke allerede har en fra før ...

5. Minidrone

Minidronene fra Komplett leveres i fire farger. De er så små at de kan oppbevares i sin egen radiosender. Dronene leveres med fjernkontroll og oppladbart drivbatteri.

Ramberg påpeker at gaver til 300 kroner per stykk heller bør være unntaket enn regelen i en julekalender. Hun anbefaler å supplere med gratisgaver som for eksempel opplevelser sammen med dyrere gaver.

– Unngå å ende opp med 24 smågaver som ender glemt i en skuff, men suppler med ordentlige gaver og ting man har bruk for sammen med opplevelser og minner for hele familien.

6. Nødlader

Nødladere for mobil er perfekt å ha med seg i sekken for å slippe å gå tom for strøm på mobilen. Genialt på reise eller for de som stadig glemmer å lade.

Les også: Slik velger du riktig telefon til barna

7. Skjermbeskyttelse

Med iiglo skjermbeskytter tar du vare på mobilskjermen. Om den faller i bakken har skjermen mindre sjans for å knuse, og du unngår riper i glasset. Bytt bare selve skjermbeskytteren fremfor å bytte hele telefonen om uhellet skulle være ute. 

8. Elektrisk tannbørste

En elektrisk tannbørste er noe barnet kanskje trenger uansett, så da kan man like gjerne pakke det inn i julekalenderen. Last ned Sonicare-appen med figuren Sparkly som forteller barnet om hvorfor det er så viktig å pusse tennene. Ved å pusse tennene ordentlig får man belønninger fra Sparkly, og han utvikler seg dess mer man tar vare på han. Nå skal tannpuss bli et eventyr.

Annonse

Komplett Club

Få 100 kr i velkomstgave! Bli medlem i vår nye kundeklubb og få poeng når du handler på Komplett.no. Poengene gir deg tilgang til ulike typer fordeler som rabatter, fri frakt og muligheten til å bli VIP-medlem. Medlemskapet er gratis.