– Når det gjelder tekniske ting, så har vi sjekket en del tester. Man ønsker jo det beste for barnet sitt. Dessuten har vi fått tips fra venner med barn, sier Christine Haugen Naess.

Hun og hennes kjæreste Henrik venter sitt første barn på nyåret. De har hatt mye glede av apper for gravide, som hjelper paret å holde tritt med de mange utviklingene i svangerskapet.

Sjekk også: Lommepenge-appen som lærer barna at penger ikke vokser på trær

VENTER BARN: Christine Haugen Naess og hennes samboer venter en liten gutt på nyåret.  Foto: Privat

Her er noen av Christines forslag til nyttige apper og dingser:

Apper:

1. Preglife (gratis)

Det første mange gjør når de har funnet ut at de er gravide, er å laste ned appen Preglife. Her kan du følge med på ukentlige oppdateringer om fosterets utvikling, og legge inn egne tanker rundt svangerskapet. Appen er utviklet i samarbeid med helsepersonell, så her slipper du irrelevant og usann informasjon som bare skaper forvirring. Appen inneholder også en praktisk sjekkliste, hvor du kan huke av hva som bør kjøpes inn av utstyr før babyen blir født.

– Jeg liker funksjonen med at man kan ta bilde via appen sånn at man slipper å ha masse bilder liggene i albumet på mobilen. Jeg pleier som regel å ta ett bilde i uken for å følge med på utviklingen, og da er det veldig oversiktlig i denne appen.

Klikk her for å laste ned appen i App Store, eller her i Google Play.

Les også: Slik organiserer du hverdagen til hele familien

HOLDER TELLINGEN: Følg med på hvor langt du har kommet i svangerskapet gjennom appen. Foto: Skjermdump

2. Gravid & Barn (gratis)

Dette er også en app hvor du kan følge utviklingen til barnet i magen. Også her finner du masse nyttig informasjon, blant annet om hva du bør spise og om symptomene du måtte kjenne på i forbindelse med svangerskapet. Denne appen er utviklet i samarbeid med eksperter. Det som er ekstra gøy her er de virkelighetstro illustrasjonene av barnet i magen uke for uke.

– Det er positivt at det er flere oppdateringer i denne appen. Her får man en liten tekst om barnets utviklingen hver eneste dag, forteller Christine.

Klikk her for å laste ned appen i App Store, eller her i Google Play.

VIRKELIGHETSTRO: Illustrasjonene av babyen i magen kan være spennende å følge med på. Foto: Skjermdump

3. Baby names mania (gratis, kun tilgjengelig for iOS)

Er du og partneren din fremdeles i tenkeboksen når det gjelder barnets navn? Det kan være vanskelig å lete seg gjennom jungelen av navn, og da kan en app hjelpe på inspirasjonen.

– Denne appen har vi brukt noe. Vi liker at man kan sette stjerne ved navnene man liker.

Les også: Slik kan telefonen din gi deg bedre søvn

Klikk her for å laste ned appen i App Store.

TIL INSPIRASJON: Lag en liste over dine favorittnavn gjennom navneappen Baby names mania. Foto: Skjermdump

4. Headspace (gratis)

Headspace er en meditasjonsapp som skal virke avspennende på hele kroppen. Ta deg tre, fem eller ti minutter daglig til å få litt indre fokus. Det kan være godt både for deg og poden i magen. Appen gir gratis prøveversjoner, men vil du oppdatere til spesial-meditasjon rettet mot gravide koster dette penger (139 kr mnd). Appen inneholder bilder, musikk og en behagelig stemme som skal klarne hodet ditt for angst, depresjoner, hverdagsstress eller søvnvansker.

Klikk her for å laste ned appen i App Store, eller her i Google Play.

TOTAL AVSLAPPING: Hør på appen når du sitter på bussen på vei til jobb, eller på morgenen før du står opp av sengen. Foto: Skjermdump

Dingser:

1. Cosyfix ammepute

– Flere av mine venninner med barn sagt at Cosyfix ammepute er helt genial, da man faktisk har mulighet til å gå litt rundt når man ammer - så man ikke blir helt «stuck» i sofaen. Den er også litt hardere så barnet ligger litt mer stabilt, sier Christine Haugen Naess om ammeputen.

Ida Hanto Haraldsen er produktsjef i Komplett, og forteller at ammeputen fra Cozyfix er den beste tekniske ammeputen i Europa.

EKSPERT PÅ GRAVIDPRODUKTER: Produktsjef i Komplett, Ida Hanto Haraldsen. Foto: Privat
– Cozyfix ammepute er utviklet av et tverrfaglig team bestående av fysioterapeuter, ammeveiledere og jordmødre. Det som gjør at denne puten er så eksepsjonell, er støtten den gir mammaen i ammestunden.

– Både nakke og skuldre får riktig belastning og avlastning, og barnet ligger mer riktig inntil brystet slik at det reduserer faren for såre brystvorter, sier Hanto Haraldsen.

2. Elektrisk brystpumpe

Pump melk stille og diskret med denne elektriske brystpumpen. Det finnes manuelle varianter også, hvor du selv må klemme for å oppnå trykk. Den elektriske varianten koster noe mer, men er desto mer praktisk.

3. Flaskevarmer

Med en elektrisk flaskevarmer kan du tine melk fra fryseren, og varme melk til perfekt temperatur på bare tre minutter. Dette er en trygg og praktisk måte å få riktig temperatur på babyens mat.

– Mange småbarnsforeldre kjenner seg nok igjen i en hysterisk baby som trenger mat kjapt, og en melk som enten er for varm eller for kald. Unngå stressende situasjoner som dette ved å investere i en praktisk flaskevarmer, råder Hanto Haraldsen.

– Dette er et «must have»-produkt. I motsetning til mikrobølgeovn eller vannbad, blir melken jevnt varm. 

4. Startsett for nyfødte

Før babyen blir født, kan det være lurt å gå til anskaffelse av det meste av det du trenger de første månedene. Flasker er noe man gjerne får bruk for, og dette nyfødtsettet er dermed et godt kjøp. De medfølgende smokkene passer til alle Avent-flasker.

Sjekk også: Slik får du oversikt over barnas nettbruk

5. Febermåler

Nokia Thermo termometer tar temperaturen på barnet ditt uten å være i kontakt med huden. Du trenger bare å «scanne» barnets panne hvor blodårene vil fortelle om barnet har feber eller ikke. Denne måler riktig temperatur på kun to sekunder.

6. Babycall

For å være helt trygg på at barnet ditt sover søtt, kan det føles trygt for mange å ha videofunksjon på babycallen. Kanskje venter du ditt første barn, og trenger den ekstra tryggheten for å føle roen når barnet skal sove? 

Hanto Haraldsen forteller at det mange foreldre er opptatt av, er både lang rekkevidde og ingen forstyrrelser på linja. Mange har barna sovende utendørs i vogn på dagtid, og da er dette viktige faktorer i en god babycall.

– De fleste produktene har heldigvis ikke problemet med støy på linja lenger, og det finnes mange forskjellige babymonitorer på markedet, så man må finne ut hva som er viktig og trygt for en selv. 

– Mange kjøper babymonitor med skjerm for å kunne se at barnet er trygt. Også toveis-kommunikasjon på callingene er det flere som kjøper, forteller Ida Hanto Haraldsen.

Les også: Slik velger du riktig babycall

Annonse

Komplett Club

Få 100 kr i velkomstgave! Bli medlem i vår nye kundeklubb og få poeng når du handler på Komplett.no. Poengene gir deg tilgang til ulike typer fordeler som rabatter, fri frakt og muligheten til å bli VIP-medlem. Medlemskapet er gratis.