– Et overvåknings- og alarmsystem trenger ikke være avansert eller dyrt å montere. De aller fleste klarer dette helt fint selv, sier Fredrik Gurrik, produktsjef for smarte hjem og nettverk hos Komplett.

Nå finnes både overvåkningskameraer, vindus- og dørsensor, sirener og avanserte vann- og røykvarslere. Helt uten å betale dyre, månedlige avdrag til sikkerhetsselskaper, kan du heller ha full oversikt selv. Disse produktene kan nemlig enkelt kobles opp mot mobiltelefonen din.

– Fibarosystemet benytter seg av Z-wave-teknologien, og er kjent for godt brukergrensesnitt. Har du valgt dette kan det enkelt bygges videre på med ulike overvåkningsprodukter, forklarer Gurrik.

Klikk her for å sjekke ut de ulike Fibaro-produktene

Store erstatningssummer

– Vi ser definitivt en økt interesse for overvåkningskameraer og ulike sikkerhetssystemer blant våre kunder, påpeker produktsjefen i Komplett.

Politi og påtalemyndigheten registrerte drøyt 105.100 anmeldelser av eiendomstyverier i 2016. I tillegg er det om lag 2.650 årlige tilfeller av boligbrann, og ifølge Finans Norge avdekkes vannskader i leiligheter, hus og hytter hvert niende minutt her i landet. I fjor rapporterte forsikringsselskapene om 15.000 vannskader og erstatninger på 620 millioner kroner.

– Å investere i overvåkningsutstyr lønner seg for alle som er bekymret for tilstanden i hytte eller hjem, og som ønsker muligheten til å følge med på eiendommen sin, både utvendig og innendørs. Det eneste som kreves er et godt nettverk i boligen du ønsker å overvåke, sier produktsjefen.

Se også: Slik får du et smart hjem

Omfattende skader

For Anne Bolstad og familien var katastrofen et faktum da litervis med vann rant mellom etasjene og ødela både gulv og tak i huset. 

– Det viste seg i ettertid at røret under kjøkkenvasken hadde kommet ut av sin posisjon. Dette førte til at alt vannet vi brukte til blant annet oppvask den ettermiddagen rant ned og laget vannskader mellom førsteetasje og kjeller, forteller hun.

UHELDIG: Huset til Anne Bolstad og familien fikk store vannskader etter en lekkasje på kjøkkenet.

Lekkasjen var ikke synlig andre steder enn i kjelleren, og det var først da Bolstads mann gikk ned i underetasjen for å pakke ut av noen flytteesker at han oppdaget at det regnet fra taket over ham. 

– Det var flaks at han gikk ned i kjelleren samme kveld. Vi kunne risikert å få ødelagt masse av tingene våre. Vi er vel ikke de eneste som oppbevarer ting og tang i kjelleren tenker jeg, sier Bolstad.

Nå har familien fått installert vannvarsler slik at de slipper ligende opplevelser igjen.

– Vannvarsler og andre overvåkningssystemer til hjemmet er en liten investering i det store bildet. Nå føler vi oss trygge på at vi blir varslet og kan avverge den verste krisen dersom vi skulle være så uheldige å oppleve lignende igjen.

Få varsler rett på mobilen

Ved hjelp av den kostnadsfrie appen, Mydlink Lite for iOS- og Android-baserte smarttelefoner og nettbrett, kan du enkelt koble til og konfigurere mydlink-kameraet uten at du engang trenger å slå på datamaskinen.

– Du kan også få push-varsler og e-postmeldinger med bilder eller videoklipp når bevegelser eller lyd oppdages. Alt du trenger er et overvåkningskamera og internettilkobling, forklarer Gurrik i Komplett.

Trenger du bedre internett? Slik velger du riktig trådløs ruter

Disse produktene gjør hjemmet ditt sikkert

Denne røykvarsleren kan kobles til telefonen:

Få varsel på telefonen dersom sensoren oppdager vannlekkasje: 

Denne sensoren gir deg kontroll på hva som skjer i boligen din:

Strøm overvåkningsvideo direkte til smarttelefonen eller nettbrettet ditt:

Annonse

Komplett Club

Få 100 kr i velkomstgave! Bli medlem i vår nye kundeklubb og få poeng når du handler på Komplett.no. Poengene gir deg tilgang til ulike typer fordeler som rabatter, fri frakt og muligheten til å bli VIP-medlem. Medlemskapet er gratis.