Dedikerte gamere kjenner nok godt til spillserien allerede, men for ordens skyld: Battlefield er et førstepersonsskytespill – og selv om siste versjon har fått navnet «Battlefield 1», så er spillet det fjortende i Battlefield-serien.

Spillet lanseres om tre uker, fredag 21. oktober, men kan allerede nå forhåndsbestilles.

Les også: Her er høsten spillkonsoll-nyheter

Mens Battlefield 4 var satt til år 2020 er det siste spillet satt til første verdenskrig. I likhet med de andre spillene legger Battlefield 1 vekt på samarbeid. Spiller man flere sammen kan man benytte åtte ulike «classes», hvor man for eksempel spiller pilot, medisinsk personell eller sniper.

Sjekk også: Slik velger du riktig PC-skjerm

Har spilt Battlefield 1 siden pre alpha-versjonene

En av de få i verden som har fått spille Battlefield 1 siden «den spede begynnelsen» er YouTube-gamer Joachim «Noobwork» Haraldsen, som har mer enn 150.000 abonnenter på sin YouTube-kanal hvor han filmer at han spiller dataspill.

SPILL-EKSPERT: Joachim «Noobwork» Haraldsen har allerede spilt Battlefield 1 i flere måneder. Foto: Privat

Selv om YouTube-følgerne hans ikke har fått se noen smakebiter fra Battlefield 1 ennå, har han siden tidlig mai testet pre alpha-, alpha- og betaversjoner av spillet – og han har selvsagt gjort opp noen meninger om krigsspillet fra den svenske spillutvikleren DICE.

Les mer: Snart kommer «Minecraft» til bruk i skolen

– Jeg har sendt inn flere tilbakemeldinger, så det kan hende jeg har endret spillet litt. Jeg har i alle fall fått spilt det ganske lenge, sier Haraldsen og fortsetter:

– Man kan trygt si at DICE har tenkt utenfor boksen og fått til noe helt nytt i Battlefield 1. Det er et kjempebra spill hvor de har tenkt på alt – men om du har spilt Battlefield 4 vil du selvsagt kunne kjenne deg igjen i en god del.

Denne uken reiser Haraldsen til Sverige for å spille en «showmatch» i Battlefield 1 mot et svensk, dansk og finsk lag i en skandinavisk turnering, noe som selvsagt vil bli dokumentert på YouTube-kanalen.

Ny spillestil i Battlefield 1

Gameren forklarer at en av de viktigste forskjellene fra forrige Battlefield-spill er at man kan spille både på nært hold og langt unna.

Så du denne? Google lanserer nye VR-briller

– Det er flere ting man må tenke på, som kan snu hele kampen om du ikke har fokuset på rett sted. I tillegg er det mange forskjellige typer «classes» som er ganske kule, og som gir en helt ny spillestil i Battlefield-universet.

Noe annet som er nytt i Battlefield 1 er bruken av såkalte Behemoths, forklarer «Noobwork». Når håpet er i ferd med å renne ut for det tapende laget, hender det at de får en Behemoth, som er et massivt og tungt bevæpnet kjøretøy. Det er ikke helt tydelig nøyaktig hva som skal til for at disse skal dukke opp, men om de gjør det kan de snu om på hele spillet.

Annonse

Komplett Club

Få 100 kr i velkomstgave! Bli medlem i vår nye kundeklubb og få poeng når du handler på Komplett.no. Poengene gir deg tilgang til ulike typer fordeler som rabatter, fri frakt og muligheten til å bli VIP-medlem. Medlemskapet er gratis.