Under lanseringen hadde techgiganten hovedfokus på Google Assistant, som er techgigantens svar på Apples Siri og Amazons Alexa. I tillegg viste Google frem flere nye hardwareprodukter.

Når produktene vil lanseres i Norge, er fremdeles ikke avklart, opplyser Googles pressekontakt i Norge, Einar Stabell til Smart.

Les også: Her er høsten spillkonsoll-nyheter

Med unntak av Googles streaming-dongle, Chromecast, har ikke techgigantens tidligere hardwaresatsinger vært spesielt suksessfulle. Google Glass fikk for eksempel massiv oppmerksomhet ved lansering – men i fjor dro Google ut pluggen og avsluttet hele prosjektet.

Mashable trekker også frem Nexus-telefonene som et annet eksempel, og går så langt som å påstå at Google rett og slett ikke forstår hva som er kult innenfor hardware.

NYE PRODUKTER: Fra venstre er nyhetene Google WiFi, Chromecast, Google Home, Pixel-telefonene og Daydream View. Foto: Reuters

Det betyr imidlertid ikke at Googles nye dingser er dømt til å floppe, og Googles selvtillit har slett ikke blitt påvirket av mangelen på suksess på hardware-fronten.

Om selskapets første selvutviklede smarttelefon uttalte Brian Rakowski, som er leder for Pixels produktteam, at deres nye telefon ikke bare er den beste smarttelefonen Google har laget, skriver Forbes.

– Det er den beste smarttelefonen som noen sinne er blitt laget.

Les mer: Snart kommer «Minecraft» til bruk i skolen

Om du ikke fulgte lanseringen på direktestream kan du finne høydepunktene her:

Googles første flaggskiptelefon – en reell iPhone-utfordrer?

FØRSTE GOOGLE-TELEFON: Google Pixel er den aller første telefonen som selskapet selv har designet og utviklet, og er ifølge Google selv den beste telefonen som noen sinne er blitt laget. Foto: Reuters

En av nyhetene som har fått mye oppmerksomhet er Googles nye smarttelefon, Google Pixel, som norske og internasjonale medier har skrevet om både før og etter lansering.

Telefonen er den første som er designet og utviklet av Google, i motsetning til Nexus-telefonene hvor andre utviklere også har vært involvert.

Google skrøt av telefonens kamera under lanseringen, og hevder på sine nettsider at kameraet er vurdert til å være det beste smarttelefonkameraet «ever» – på toppen av det hele får alle Pixel-brukere ubegrenset lagringsplass til bilder i Googles skytjeneste.

Så du denne? Slik fikser du iOS 10-problemene

I tillegg påstår techgiganten at et fulladet batteri skal vare hele dagen, og at en ladeøkt på knappe 15 minutter skal gi en batteritid på syv timer.

For iPhone-brukere vil det dessuten være en smal sak å bytte over til Pixel. En såkalt «quick switch» kan nemlig kobles til iPhone-telefoner for å overføre bilder, kontakter og annet innhold til Pixel.

Videre vil Pixel være den første telefonen som støtter Google Assistant, som er en stemmestyringstjeneste som likner på Apples Siri.

Sjekk også: Ny mobil? Dette gjør du med den gamle

Pixel kommer i to størrelser, 5 og 5,5 tommer, hvor den minste versjonen er litt større enn iPhone 7 og XL-versjonen er like stor som iPhone 7 Pro.

4K-strømming med nye Chromecast Ultra

LIKT DESIGN: Chromecast Ultra har omtrent likt utseende som forrige Chromecast-modell, men kan strømme underholdning med høyere oppløsning. Foto: Reuters

Google introduserte også en ny versjon av strømmedingsen Chromecast, som gjør det enkelt å strømme innhold fra nettleseren til TV-en.

Det som er nytt i Chromecast Ultra er at det nå blir mulig å strømme underholdning i 4K og HDR.

Les mer: De viktigste Netflix-triksene

Google Home – smarte hjem med personlig assistent

STILIG UTSEENDE: Google Home-boksen har et pent design, noe som gjør at den trygt kan stå fremme i boligen. Foto: Reuters

Et annet interessant produkt Google lanserte tirsdag er Google Home, som er en stemmeaktivert høyttaler som ved hjelp av Google Assistant skal kunne hjelpe deg med både det ene og det andre.

Be boksen om å skru på musikken, sette en alarm, eller la den gi deg svaret på noe du lurer på – helt uten å bruke mobiltelefon eller PC. Har du et smart-hjem skal boksen kunne knytte seg til devicene dine, slik at du kan stemmestyre lys, klimaanlegg og liknende.

Daydream View

NY VR-SATSING: Googles nye VR-briller kan enn så lenge bare brukes med Pixel-telefonene som ble lansert samtidig som Google Daydream View. Foto: Reuters

Her på Smart har vi allerede skrevet om hva vi forventet å se ved lanseringen av Googles nye VR-satsing. Sammenlignet med Google Cardboard ser Google Daydream View ut til å være noe helt annet – selv om bruken av mobilen som skjerm videreføres.

Designet på VR-brillene er påfallende, og ganske ulikt Samsungs VR-headset Gear VR. I stedet for plast har Google valgt å kle brillene i tøy, noe som gjør at de er ekstra lette.

Sjekk også: Slik gikk det da vi testet PlayStation VR

Håndkontrollen som følger med skal ha smarte sensorer som både plukker opp tracking og bevegelse, skriver teknologiselskapet på sine VR-sider.

I første omgang vil Pixel være den eneste telefonen som er kompatibel med Daydream, men ifølge Google skal flere telefoner være like rundt hjørnet.

Annonse

Komplett Club

Få 100 kr i velkomstgave! Bli medlem i vår nye kundeklubb og få poeng når du handler på Komplett.no. Poengene gir deg tilgang til ulike typer fordeler som rabatter, fri frakt og muligheten til å bli VIP-medlem. Medlemskapet er gratis.