Sola skinner, du har blåswix under skiene og appelsinen nytes på fjellet. Et perfekt øyeblikk å fange på både video og bilde. Men så var det dette med motlys, blitz-bruk og vidvinkel igjen da. For det er ikke alltid like lett å ta de beste bildene med et enkelt mobilkamera. Men skal vi tro Henrik André Paulsen, kategorisk innkjøper i Komplett, skal det faktisk ikke så mye til før du kan få likes i sosiale medier. 

Les også: Treningsdingsene som får deg i form denne våren

Paulsen trekker spesielt fram clip-on-linsen, Olloclip Active Lense som hjelper deg å ta bedre bilder av store portretter og ting som er langt unna. 

Enkel å bruke

– Du får du to linser i én. Den har vidvinkel, som gjør at du får med mer i bildet enn med en vanlige linse, som er veldig smart hvis du skal ta bilde av store ting. I tillegg får du en telelinse, som gjør at du kommer to ganger nærmere objektet du tar bilder av. Den gir også en fin dybdeskarphet med uskarp bakgrunn, forklarer han. 

Med en slik type linse kan du få flotte landskapsbilder hvor du får med mye av området i ett bilde, men du kan også zoome inn for å få bilder av blomster eller fugler med uskarp bakgrunn. 

– Kameralinser som du klikker på mobilen din er lett å bruke. Du kjøper en som passer din telefon, og da er det lett å få satt den på riktig, sier Paulsen.

Sjekk også: Appene som gir deg løpelyst

Stabil filming

Clip-on linsene er også bra å bruke til film, men det hjelper lite med god linse om du ikke klarer å holde mobiltelefonen stødig. 

– Det kan bli mye risting og bevegelse fra armen din i videoklippene om du kun støtter mobilen med hånden når du filmer, sier Paulsen. 

Stativer fra for eksempel merket DJI Osmo og Zhiyun kan imidlertid redde deg. 

– Disse håndholdte stativene øker kvaliteten på opptakene drastisk fordi de eliminerer nesten all risting, forklarer han. 

Velger du for eksempel et stativ fra DJI Osmo+ øker også zoom-kapabiliteten til mobilen, uten at bildekvaliteten blir dårligere. 

Så du denne? Smarte apper og dingser for sangentusiasten

Foto fra flere vinkler 

En gorillapod er et annen type stativ som holder mobilen din stabil når du tar bilder eller filmer. 

Stativet har fleksible ben som gjør at du kan montere det på for eksempel et tre, et gjerde eller en stang. På denne måten får du mulighet til å ta bilder fra vinkler du vanligvis ikke får til å ta stabile bilder fra. 

– Panoreringsarmen på en gorillapod gjør at du enkelt kan få en stabil bevegelse i opptaket, eller låse stativet i én spesiell vinkel, forklarer Paulsen. 

Se også: Seks kule retrospill til mobilen

Bedre lys til portrettbildene 

Du kommer ikke unna en selfie med familien når hele gjengen er ute på ski. Men for å få en god selfie må du ha bra lys, og det kan være en utfordring noen plasser og enkelte tider på døgnet. 

Fikk du med deg? Slik fjerner du innholdet du ikke liker på Snapchat

Da kan det være smart å kjøpe et deksel som gir perfekt lys til portrettbilder, tipser Paulsen. 

– Lumee har et deksel med innebygd blitz som gir et varmere og mer naturlig og profesjonelt lys enn den innebygde blitzen i telefonen, forklarer han. 

Dekselet fungerer også som et vanlig deksel som gir beskyttelse til mobilen din.

NATURLIG: Med Lumee-deksel får du et bedre opplyst bilde, uten at lyset ser kunstig ut. Foto: VG PARTNERSTUDIO

Annonse

Komplett Club

Få 100 kr i velkomstgave! Bli medlem i vår nye kundeklubb og få poeng når du handler på Komplett.no. Poengene gir deg tilgang til ulike typer fordeler som rabatter, fri frakt og muligheten til å bli VIP-medlem. Medlemskapet er gratis.