Tro det eller ei, det finnes faktisk et FIFA-landslag. Laget består av rundt 25 gutter som kommer fra ulike kanter av landet. To ganger i året spiller de landslagsturneringer, og resten av året spiller de vanlige matcher. Alt foregår online.

– Vi er en sammensveiset gruppe, nærmest som en familie, forklarer assisterende manager og spiss på FIFA-laget, Mats Hagerup (24), når Smart møter ham for å diskutere FIFA 17.

Les også: Hvor mye lagringplass trenger man på mobilen?

Selv om landslagspillerne sjelden befinner seg i samme rom, er de stort sett alltid koblet opp med Skype, slik at de kan snakke når de spiller.

Se FIFA-landslaget spille FIFA 17 her:

Etter at FIFA 17 ble lansert for litt over en uke siden har laget rukket å bruke mange timer på det nye spillet. Nøyaktig hvor mange er ikke Hagerup sikker på, men at det er godt over gjennomsnittet er det ingen tvil om.

Hvor mange timer om dagen tror du at du bruker på å spille FIFA?

– Det er kanskje litt flaut å si. Nå jobber jeg ved siden av, så det blir nok litt færre timer enn tidligere. Men jeg bruker nok mellom åtte og ti timer om dagen på FIFA – før var det ofte seksten timer.

Etter at han var ferdig med videregående skole spilte nemlig 24-åringen FIFA på fulltid. Det gikk såpass bra at det var mulig å leve av det.

Siden har han byttet klubber et par ganger, og nå jobber han også i EA, spillutvikleren som står bak FIFA og flere andre store spill.

Sjekk også: Åtte skjulte nyheter i iOS 10

Blir du ikke lei av å spille så mye FIFA?

– Jo, så klart blir man det. Så det hender jeg tar fri et par måneder.

FIFA-ENTUSIAST: Mats Hagerup innrømmer at han bruker mye tid på å spille FIFA. Foto: VG Partnerstudio

FIFA-landslagsspilleren har diskutert de nye funksjonene med resten av laget – og de har kommet frem til at de generelt er mer fornøyd med årets spill enn fjorårets.

Her har de plukket ut de viktigste forandringene – og påpeker hvorfor disse endringene gjør spillet bedre:

1. Den nye «The journey»-modusen

I FIFA 17 er det lagt inn en ny spillemodus som heter «The journey». Mange vil påstå at det er den virkelig store nyheten i FIFA 17, og det er også dette EA selv fremhever i markedsføringen av spillet.

For første gang kan man spille en historiemodus hvor man opplever hvordan det er å være fotballspiller – også utenfor banen – som fotballspilleren Alex Hunter.

Les mer: De viktigste Netflix-triksene

– Modusen er en kopi av «Livin da´dream»-modusen fra NBA 2k16, forklarer Hagerup.

I korte trekk handler modusen om å gjøre unge Hunter til en god fotballspiller, og for å gjøre det må man gjøre strategiske valg som påvirker hva som skjer videre i spillet.

– Å spille i denne modusen gir egentlig ingen fordeler, men det er et tidsfordriv for de som er interessert. Sånn sett tilfører det spillet noe positivt, men det tar ganske mye tid – og mange synes kanskje at det er litt kjedelig å spille mot computere i lengden.

HISTORIEMODUS: I «The Journey» styrer man fotballspilleren Alex Hunter. Foto: Business Wire

2. Spillet går tregere

De erfarne FIFA-spillerne mener at den aller største forskjellen i FIFA 17 er endringen i spillets tempo.

– I starten syntes vi det var veldig frustrerende at spillet har blitt tregere, men så begynte det å vokse på oss. Bevegelsene er tregere og spillerne er mindre smidige enn tidligere. Det gjør at det er vanskeligere å bruke én og én spiller, forklarer Hagerup.

Endringen gjør at man hele tiden må være to steg foran, og er nødt til å planlegge spillet bedre. I tillegg til at den strategiske biten er blitt viktigere, gjør tempoendringen at pasningene sitter bedre.

– Nå er det enklere å treffe de spillerne man forsøker å sentre til.

3. Mer realistisk fysikk

Grafikken i spillene blir bedre for hvert år som går. I år har EA også gjort en stor oppgradering når det gjelder spillernes fysikk. Særlig i nærkamp er spillernes posisjoner og reaksjoner blitt langt mer realistiske enn tidligere, mener FIFA-landslaget.

– Tidligere har spillerne nærmest gått gjennom hverandre i sammenstøt, men nå har kroppstaklinger og fysiske sammenstøt blitt mye mer realistiske.

4. Mer realistiske bevegelser

I FIFA 17 analyserer spillet hele veien rom på banen, ved hjelp av det EA omtaler som «aktiv intelligens». Det betyr at spillerne beveger seg på en annen måte enn før.

– Når man spiller én-mot-én flytter spillerne seg automatisk på banen, og nå er denne funksjonaliteten gjort mye mer realistisk. Nå beveger spillerne seg mer som de ville gjort i en ekte fotballkamp.

Sjekk også: Slik velger du riktig TV

5. Oppgradering av «Pro clubs»-modusen

FIFA-landslaget spiller i «Pro clubs»-modusen, hvor man kan spille hver enkelt spiller på banen. Laget setter man sammen av sine egne spillere, altså ikke av spillere fra virkelige lag. Det er i denne modusen Hagerup spiller som spiss på laget – og hvis lagspillere mangler er det han som styrer de andre spillerne.

– «Gameplayen» er den samme som i resten av spillet, men i FIFA 17 kan man nå lage drakter til sitt eget lag. De er kanskje ikke så kule, men EA skal i alle fall ha for at de prøver.

Videre har EA droppet «accomplishments», hvor man tidligere måtte gjøre ulike ting for å kunne utvikle spilleren.

– Nå vokser spilleren basert på om den har spilt en god kamp. Bruker man mange timer på det, så vil spilleren uansett bli god. Før var det vanskeligere å utvikle en god spiller. Det er nok noe mange synes er bra.

6. Endring på dødballer

MER TILFELDIG ENN FØR: Frispark, straffer og cornere er blitt endret i FIFA 17. Foto: Business Wire

EA mener selv at det er en «dødballrevolusjon» i FIFA 17. FIFA-landslaget er enige i at det er blitt gjort noen endringer i hvordan man skyter både frispark, straffer og cornere – men endringene er kanskje ikke positive for alle.

– De har på en måte sminket produktet, men så er produktet fremdeles det samme. Likevel er dødballene mye mer tilfeldige enn før. Er man ikke spesielt god på dødballer fra før av, kan det være en fordel. Nå er det vanskelig å faktisk være god, siden det er flere tilfeldigheter.

Så du denne? Slik blir Battlefield 1

7. Nye funksjoner i FUT

FIFA Ultimate Team, eller FUT, er etter hvert blitt den mest populære modusen i spillet. Her samler man på «fotballkort» og kan kjøpe spillere som man kan bruke på banen.

– FUT er noe EA utvikler hele tiden, fordi det er noe de tjener store penger på, forklarer FIFA-eksperten.

Nytt for i år er FUT Champions hvor man gjennom daglige utslagsturneringer kan kvalifisere seg til «Weekend League», hvor man kan vinne ulike premier. Er man skikkelig god kan FUT Champions kvalifisere til konkurranser og premier utenfor spillet, for eksempel FIFA Interactive World Cup.

Annonse

Komplett Club

Få 100 kr i velkomstgave! Bli medlem i vår nye kundeklubb og få poeng når du handler på Komplett.no. Poengene gir deg tilgang til ulike typer fordeler som rabatter, fri frakt og muligheten til å bli VIP-medlem. Medlemskapet er gratis.