«Det finnes elite og det finnes legender». Slik omtaler Samsung sitt nyeste tilskudd i stallen, Samsung QLED – en slags TV-verdens Zlatan, som skal favne både de som er opptatt av bildekvalitet og de som er opptatt av interiør. 

– Vi har jobbet noen år med QLED-skjermen. Den er utviklet med tanke på å gi deg en unik seeropplevelse uten ytre forstyrrelser, sier Knut-Eirik Rörnes, som er produktspesialist innenfor TV i Samsung Norge. 

Han forteller at målet med den nye TV-en er todelt; ikke bare skal den levere en unik bildeopplevelse når skjermen er i bruk, men den skal og kunne integreres i hjemmet på en naturlig måte. 

– Med QLED har vi utviklet en brukervennlig TV med svært høy bilde- og lydkvalitet. I tillegg er den pen å se på. Totalen gjør at den skiller seg fra andre modeller på markedet, sier Rörnes. 

Les mer: Fire grunner til at Apple TV er verdt hver krone

Smart fikk en en gjennomgang av toppmodellen Samsung Q9. Her er ti av TV-ens kuleste egenskaper: 

Ambient-funksjon


– TV-skjermer har en tendens til å skape et «sort hull» midt i stuen – gjerne kombinert med et rot av kabler og bokser. Målet med QLED er at du skal se bildet, ikke TV-en, sier Rörnes. 


Derfor har Samsung utviklet «Ambient mode», et modus som «tryller» bort det sorte hullet og erstatter det med en bakgrunn som blender naturlig inn med omgivelsene. Hva som vises på skjermen er opp til deg. Velg for eksempel en klokke, været, et harmonisk landskapsbilde, eller dine egne bilder om du foretrekker det. 

Du kan også benytte Samsung SmartThings-appen og fotografere TV-en mot veggen den henger på. Appen vil da forsøke å regne seg frem til hvordan bakgrunnen ser ut, og dermed fylle skjermen med samme mønster.

SMAL SAK: Samsung QLED 9 55" er kun 3.89 cm dyp og kan fungere som et «maleri» på veggen.  Produsenten

Én kabel 

Farvel ledningskaos – hallo stilrent hjem. Samsung QLED har kun én fem meter lang transparent kabel med både strøm og signal. Resten har Samsung samlet i en separat boks som du kan gjemme et stykke unna skjermen. Resultat: Et rent og ryddig uttrykk, uten krøll på ledninger. 

Les også: Disse lydplankene gir knallgod lyd til TV-en

Én fjernkontroll

Ved hjelp av HDMI Auto Detect-funksjon, kan TV-en identifisere de aller fleste satelitt- og kabelbokser, TV-spill og mediespillere. Ved å installere de i TV-ens menysystem, SmartHub, kan du styre både TV og eksterne eheter med én og samme fjernkontroll. 

Ulike «stands»

Er du lei av den tradisjonelle TV-benken, har Samsung gode nyheter til deg. I tillegg til det spesialkonstruerte veggfeste, som er bygget for å smelte TV-en inn i innredningen, har tek-giganten tenkt utenfor boksen og produsert tilbehør litt utenom det vanlige; blant annet en sokkel i sølv og et spesiallaget staffeli til TV-en.

KUNSTVERK: Hvorfor henge TV-en på veggen når man kan ha den stående på et staffeli? Produsenten

Enkel navigasjon

Ifølge eksperten er QLED TV-ene lekende lett å navigere – selv for de med redsel for teknologi og fremtidsrettede produkter. Alle eksterne bokser kan installeres og legges til i en oversiktlig meny på TV-en, slik at du enkelt kan navigere mellom spill, streaming og lineær TV uten å måtte lete gjennom alle de ulike HDMI-kanalene. 

Les mer: Spillene alle foreldre bør kjenne til

Enorm bildekvalitet

Foreløpig finnes Samsung QLED TV i tre størrelser, 55, 65 og 75 tommer. Utover året vil det rulles ut både større og mindre versjoner.

Samsung bruker noe som heter Quantum Dot-technology, som genererer utrolig rene og fyldige farger. 

– QLED kan vise én milliard farger fra grunnen av, som er 64 ganger så mye som på en vanlig TV, sier Rörnes.

En lysstyrke på 2000 nits og dypt sortnivå forsterker detaljene og gjør at TV-en viser gode bilder selv i veldig mørke eller lyse rom. I tillegg har Samsung lagt på et antiglare-filter for å minske refleksjon. Det er med andre ord gode muligheter til å se film med høy bildekvalitet, selv på en lys sommerkveld. 

SYLSKARP: QLED viser 100% av fargespekteret som dagens filmskapere benytter. Eldre TV-er kan vise ca. 70%.  Produsenten

Ingen buffring

TV-en krever veldig lite av nettverket ditt. Det betyr at du kan streame uten problemer, selv med lav nettlinje. 

Smart-integrering

Samsung jobber hardt mot full smart-integrering i produktene sine, og QLED er intet unntak. 

Via SmartThings-appen kan du koble sammen en rekke smarte enheter og produkter, fra kjøleskap og vaskemaskin til TV og telefon. Har du både smarte hvitevarer og en QLED-TV kan du når som helst sjekke hva du har i kjøleskapet – uten å reise deg. 

– Se for deg at du sitter i kjellerstua og ser på TV. Plutselig får du lyst på en iskald brus. På kjøkkenet har du et smart-kjøleskap, men du husker ikke hva du har igjen av drikkevarer. Da kan du gå inn i SmartThings-appen på TV-en, som vil gi deg et direkte-bilde av kjøleskapets innhold. På samme måte kan man bruke SmartThings appen på mobil til å sjekke om du trenger melk når du er i butikken, forklarer Rörnes. 

Selv om Samsung har kommet langt, står det fortsatt litt igjen på utrullingen av Smart-teknologi i Norge. Målet er at alle Samsung produkter skal være smarte og intelligente innen 2020, forteller eksperten. 

God for gaming 

Samsung QLED er ifølge eksperten svært rask og har egen game-mode. Appen «Steamlink» gjør det i tillegg enkelt å koble datamaskin og TV sammen, og du kjøpe spill direkte på TV-en. 

– Kjøper du i tilegg en Steelseries trådløs spillkontroll kan du «game» rett på TV-en. 


Har du barn som gamer? Her er spillene foreldre bør kjenner

Stappfull av apper

QLED TV-ene støtter de fleste apper, både streaming-favorittene HBO og Nettflix, flere spill-apper, og en rekke apper tilpasset barna. Skulle du savne noe, har TV-en også en egen app-butikk. 

Se hele utvalget av Samsung QLED TV her.

Annonse

Komplett Club

Få 100 kr i velkomstgave! Bli medlem i vår nye kundeklubb og få poeng når du handler på Komplett.no. Poengene gir deg tilgang til ulike typer fordeler som rabatter, fri frakt og muligheten til å bli VIP-medlem. Medlemskapet er gratis.