Stigende badetemperatur er et sikkert tegn på at sommerferien nærmer seg, og enten du skal på Norge-ferie, til en storby eller leve slaraffenlivet på en øde gresk øy, vil du helt sikkert sette pris på litt ekstra komfort og underholdning på turen. 

Derfor har Kompletts eksperter plukket ut sine produktanbefalinger til ferien – slik at du kan være godt forberedt. 

Støykansellerende hodetelefoner

Med riktige hodetelefoner kan du stenge ute både høylytt reisefølge og annet støy, og få en mye mer behagelig tur. 

– Et «must have» på lange reiser, mener Erik Berthling Olsen, som er kategorisjef for HiFi i komplett.

– Bose Soundlink QC 35 eller Sony WH1000XM2  er de to desidert beste trådløse hodetelefonene i klassen – og våre mest populære modeller akkurat nå.

Hodetelefonene er relativt like i pris og funksjoner, med svært god lydkvalitet og høy støyreduksjon. I tillegg har de batteritid som varer hele flyreisen. 


– Det som skiller disse headsetene fra rimeligere modeller, er at du kan ha dem på en hel reise uten at det er ubehagelig eller vondt. Du vil også merke forskjell på hvor godt de tar unna støy, sier eksperten. 

Les også: Slik velger du riktig hodetelefonerOm en ikke ønsker såkalte «on ear» hodetelefoner, finnes også det gode alternativer som er «in ear».

– Fordelen med «in ear» er at de tar liten plass og at de er lette og luftige, slik at du kan bruke dem til trening og aktivitet om du ønsker det.

Les mer: De beste hodetelefonene til trening

Trådløs lyd


På Stranda, i båten, på camping og eller hotellbalkongen - uansett hvor du foretrekker å tilbringe din sommer blir den sannsynligvis enda bedre med god musikk til.


– De siste årene har det dukket opp flere robuste blåtannhøyttalere som både tåler vann og støv, og har god batteritid. De fleste er heller ikke større en at du fint kan ha dem med deg i sekken, sier Berthling Olsen.

Her anbefales høyttalerene JBL Charge 3 eller UE Boom 2.


– Begge er robuste høyttalere som enkelt kan settes sammen med enheter i samme serie for å forsterke lydopplevelsen, tipser han. 

Her er guiden som hjelper deg å velge riktig blåtann-høyttaler.

Aldri tom for strøm

Når du er på reise, er det ikke gitt at du har en stikkontakt i nærheten når du trenger det. For å sikre at du har strøm på mobil, nettbrett eller kamera, er det derfor lurt å pakke med seg en god nødlader. 

Thor Magne Sørbotten, nordisk produktsjef for smartklokke og tilbehør i Komplett, anbefaler å velge en kraftig variant. 

Unngå bufring


Badeball er sommerens mest klassiske tilbehør. Den snurrende badeballen som symboliserer at den «henger» på Mac og iPad er derimot aldri ønsket – selv ikke på ferie. Med en portabel ruter kan du streame uten burfring når hotellets WiFi ikke leverer signalet du trenger. 

– I år blir ruteren Netgear aircard 810 med på ferie. Dette er en mobil ruter som du kan ta med deg stort sett overalt i verden, med hastigheter opp til 600 Mbps. Med mulighet for hele femten enheter påkoblet og elleve timers batterilevetid, blir bilturen en drøm, tipser Malene, som er leder for retail store og event hos Komplett. 

HUSK! 

Les mer: Slik får du internett (nesten) uansett hvor du er

Underholdende nettbrett


Et fulladet nettbrett kan være avgjørende for en fredelig familieferie – særlig om dere skal tilbringe flere timer i en tettpakket bil. I dag er det mange produsenter som tilbyr nettbrett, noe som gjør at det er blitt et ganske stort utvalg, i ulike prisklasser og størrelser.

Ifølge Lars Christen Førisdal, markedsansvarlig for mobil og nettbrett i Komplett, er nettbrettet Galaxy Tab S3 fra Samsung et av de mest populære akkurat nå, i tillegg til Apples iPad-er.

– Men det finnes også flere rimeligere modeller som er populære, fra blant annet Lenovo, som egner seg godt til å ha liggende i bilen eller til å ha med seg på ferie, sier Førisdal.

– Noe av det en bør tenke over, er om en trenger et nettbrett med 4G eller ikke. Om en har litt plass på nettbrettet, kan en sette en god del musikk, serier eller filmer «offline», slik at en ikke trenger strømme alt.

Han understreker at en må huske å skille mellom nettbrett og lesebrett, da disse har svært forskjellige bruksområder og egenskaper. Et lesebrett er laget for å lese bøker, men til gjengjeld er de svært gode å lese på både i skyggen og solen, og det er plass til svært mange bøker som ellers ville fylt opp kofferten.

Se Kompletts utvalg av lesebrett her.

Skal du ut å fly? Da må du passe ekstra godt på elektronikken. Her er noen gåde råd til hvordan du bør håndtere elektronikken:

Annonse

Komplett Club

Få 100 kr i velkomstgave! Bli medlem i vår nye kundeklubb og få poeng når du handler på Komplett.no. Poengene gir deg tilgang til ulike typer fordeler som rabatter, fri frakt og muligheten til å bli VIP-medlem. Medlemskapet er gratis.