Slik redder du mobilen fra vannskader
Det er fort gjort å glemme at mobilen ligger i badeshortsen når du stuper i vannet. Eller kanskje den ligger på et «trygt» sted i båten, som ikke er så trygt likevel.
– Mange av dem som henvender seg til oss har fått vannskader fordi de har vært uheldige og mistet mobilen i vannet. Andre har mistet den i toalettet, og flere opplever også at mobilen får vannskader når de har hatt den tett inntil kroppen på en treningstur, sier eier og daglig leder Raymond Wassengen hos Mobilverkstedet.
Les også: 4G-ruter: Få internett (nesten) uansett hvor du er
Mobilen kan reddes – noen ganger
I enkelte tilfeller klarer de å redde mobilen, forklarer han.
– Vi har et middel som vi sprayer mobilen med og lar den ligge med sprayen over tid – for eksempel over natten. Deretter tørker vi over mobilen og tester den med nye deler – som for eksempel ny skjerm, nytt batteri og ny ladekontakt. Noen er heldige, og får en mobil som fungerer som før. Andre opplever dessverre at den ikke fungerer lenger, sier Wassengen.
Flere vanntette deksler
Komplett har et rikelig utvalg av vanntette deksler til ulike typer telefoner. Til iPhone X er LifeProof Fre trolig det råeste alternativet – et lukket deksel laget for å tåle ekstreme påkjenninger, som vann, forklarer Anne Grethe Holst i Komplett.
Har du med deg iPad til sjøs, er Active Pro Nautilus for iPad 9.7 et godt valg. Dekselet beskytter mot vann, støv, søle og smuss, og touch-skjermen fungerer selv når brettet ligger i mappen.
Så du denne? Derfor kan saltvann være skadelig for vanntette dingser
Selv om du beskytter mobilen eller nettbrettet ditt med et deksel, bør du likevel være påpasselig, understreker Anne Grethe Holst.
– Vi har en rekke produkter som beskytter både telefoner og nettbrett mot vannskader. Flere av dem er vanntette, men jeg anbefaler likevel at du holder mobilen og nettbrettet unna vannet. Beskyttelsen er ingen garanti mot vannskader, sier hun.
Se utvalget av mobildeksler hos Komplett her.
Dropp bading med mobilen
Også Raymond Wassengen anbefaler at du tar forholdsregler når du er i nærheten av vann – som blant annet å legge mobilen på trygge steder.
I tillegg til skjermbeskyttelse, finnes det også såkalte vanntette deksler og ziplock-poser du kan beskytte mobilen med.
– Jeg vil uansett ikke anbefale å bade med mobilen. Deksler og poser betrakter jeg mer som vannavisende enn vanntette, sier Wassengen.
Sjekk også: Slik lader du mobilen raskere
Slik beskytter du mobilen mot vannskader:
💦 Ta forholdsregler – legg mobilen på et trygt sted
💦 Kjøp vanntette deksler. De hjelper utvilsomt hvis mobilen eller nettbrettet havner i vannet
💦 Hvis du trener med mobilen inntil kroppen, sørg for å beskytte den med et deksel
💦 Ta mobilen ut av lommen før du stuper i vannet
Annonse
Komplett Club
Få 100 kr i velkomstgave! Bli medlem i vår nye kundeklubb og få poeng når du handler på Komplett.no. Poengene gir deg tilgang til ulike typer fordeler som rabatter, fri frakt og muligheten til å bli VIP-medlem. Medlemskapet er gratis.
VGs journalister og redaksjon har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette innholdet.