Et stort flertall av oss - hele 60 prosent, ifølge netmarketshare.com - bruker Googles nettleser Chrome. Internet Explorer og Firefox brukes av henholdsvis 10 og 20 prosent.

Google Chrome er nemlig mer enn bare en nettleser. Takket være såkalte utvidelser – eller programmer og apper – kan du få hjelp med alt fra passordbeskyttelse til å finne hvilke fonter som benyttes i design du liker.

Les også: Få smartere hus – bruk stemmestyring

TENK PÅ DITT BEHOV: Frikk Jarl i Symfoni Next mener du bør velge apper eller utvidelser basert på hva du trenger. Foto: Privat

– Det er et mylder av ulike «toolbars» – og det kan være vanskelig å navigere seg frem til hvilke du trenger. Før du laster dem ned, bør du vurdere nøye hvilke behov du har. Sørg derfor for å velge de du trenger og bruker, sier partner og interaksjonsdesigner Frikk Jarl hos teknologiselskapet Symfoni Next.

Også Tonny Kluften, som arbeider i Lykke Media, benytter flere plugins og apper til Chrome. Det hjelper ham blant annet med å spare tid.

HUSK OPPDATERINGER: Tonny Kluften anbefaler å alltid oppdatere utvidelsene til siste versjon. Foto: Privat

– De er spesielt geniale for å slippe å gjøre kjedelige repeterende oppgaver jeg blir lei av å gjøre. Jeg anbefaler at du oppdaterer dine «plugins» til nyeste versjoner med en gang det er mulig. «Plugins» blir ofte oppdatert på grunn av sikkerhetshull – og sikkerhet bør du prioritere først, sier Kluften.

Sjekk også: Slik sikrer du deg mot virusangrep

Her har Frikk og Tonny trukket frem fem utvidelser til Chrome, som de anbefaler: 

HTTPS Everywhere

Med HTTPS Everywhere vil alle nettsidene du besøker automatisk konverteres fra http til https – som er en sikrere utgave av kommunikasjonsprotokollen som brukes i nettlesere. Det kan beskytte deg og kontoene dine mot en rekke former for overvåking.

– Dette er et godt supplement for å forhindre uønsket overvåkning og datalekkasje. Den er enkel å laste ned, sier Frikk Jarl.

Klikk her for å laste ned HTTPS Everywhere gratis til Chrome.

SIKRERE SURFING: Med denne utvidelsen til Chrome kan du være trygg på at alle nettsider du besøker er kryptert – som gjør at du er bedre rustet mot angrep og overvåking. Skjermdump Chrome nettmarked

Grammarly

Ønsker du å forbedre ditt engelske vokabular, eller forsikre deg om at det du skriver er grammatisk riktig? Da kan Grammarly være løsningen – en utvidelse som brukes av flere millioner på verdensbasis. Den forbedrer meldingene dine, dokumenter og poster på sosiale medier, og garanterer deg korrekt grammatisk engelsk.

– Takket være denne, har engelsken min blitt langt bedre. Den fungerer like godt uansett om jeg skriver på LinkedIn, Facebook eller Gmail, sier Frikk Jarl.

Dårlig nett? Finn ut om PC-en din er problemet

Klikk her for for å laste ned Grammarly gratis til Chrome.

VELFORMULERT: Grammarly vil foreslå endringer i teksten din, slik at formuleringene blir grammatisk korrekt. Skjermdump Chrome nettmarked

Super Simple Tasks

Hender det at du sliter med å få oppgaver unnagjort, eller glemmer du noen helt? Med Super Simple Tasks kan du lage enkle huskelister, som gir deg oversikten du behøver for å ha full kontroll.

– Noen ganger er en raskt tilgjengelig «to do»-liste alt jeg trenger. Da er Super Simple Tasks ypperlig. Den fungerer også uten internett-tilgang og synkroniseres med for eksempel telefon og andre jeg ønsker å dele oppgavene med. Helt ypperlig, sier Frikk Jarl.

Klikk her for å laste ned Super Simple Tasks gratis til Chrome.

HUSKELISTE-APP: Med Super Simple Tasks kan du kjapt lage huskelister, som du også kan dele med andre. Skjermdump Chrome nettmarked

Google Oversetter

Vi har vel alle brukt Google Translate til å oversette tekst, men alle er ikke kjent med at tjenesten også kan lastes ned som et program til Chrome. Bruker du denne utvidelsen, vil nettsidene du besøker automatisk få teksten oversatt. Alt du behøver å gjøre er å klikke på oversetter-ikonet øverst i høyre hjørne av nettleseren. 

– Denne er langt raskere å bruke enn vanlig Google Translate – og også mer nyttig fordi den oversetter siden du er på umiddelbart, sier Frikk Jarl.

Les også: Seks nyttige Philips Hue-triks

Hvis du ikke ønsker å oversette all tekst, kan du også velge å kun oversette tekst du markerer.

Klikk her for å laste ned Google Oversetter gratis til Chrome.

SMART TJENESTE: Google Oversetter lar deg kjapt oversette tekst, og du slipper lime teksten inn i Google Translate-vinduet, slik mange gjør. Skjermdump Chrome nettmarked

Auto Copy

En utvidelse Tonny Kluften ofte bruker, er det enkle programmet «Auto Copy», som lar deg spare noen tastetrykk. I stedet for å markere teksten og trykke på Ctr + C (eller command + C på Mac), behøver du bare å markere teksten – og så kopierer «Auto Copy» teksten helt av seg selv.

– Dette er et verktøy som jeg bruker mye og som jeg synes er særdeles praktisk, spesielt for dem som behandler mye tekst. Det eneste du trenger å gjøre, er å merke teksten du vil kopiere. Genialt, sier han.

Klikk her for å laste ned Auto Copy gratis til Chrome.

SPAR TID: Hvis du ofte behandler tekst, kan en enkel Chrome-utvidelse som Auto Copy gjøre hverdagen din bittelitt enklere. Skjermdump Chrome nettmarked

Annonse

Komplett Club

Få 100 kr i velkomstgave! Bli medlem i vår nye kundeklubb og få poeng når du handler på Komplett.no. Poengene gir deg tilgang til ulike typer fordeler som rabatter, fri frakt og muligheten til å bli VIP-medlem. Medlemskapet er gratis.