– Pulsklokker er utvilsomt et effektivt hjelpemiddel for deg som vil få enda mer ut av hver treningsøkt. I tillegg er det ingen tvil om at mange blir motivert av å se hvor langt du løper, hva pulsen er og sjekke høydemetere på turen. Mange klokker gjør det også mulig å dele økten på sosiale medier, noe som også er populært, sier Sigmund Apold-Aasen. 

Han er høyskolelektor på Høyskolen Kristiania og har ansvaret for å utdannet personlige trenere. Apold-Aasen har også jobbet som fagmedarbeider i utholdenhetsavdelingen på Olympiatoppen, og med kjente idrettsutøvere.

Les også: Her er sommerens smarteste apper

Mange ulike klokker

I dag finnes det en rekke ulike treningsklokker på markedet. Felles for de fleste, er at de måler pulsen din, samt at du kan se hvor langt du sykler, går, løper eller utfører andre aktiviteter.

– Når du velger en pulsklokke bør du tenke på hvilke behov du har. Hvis du kun ønsker å se hvor langt du løper, og hvilken puls du har, kan du velge en enklere klokke enn hvis du ønsker en som er vanntett og for eksempel også har søvnregistrering, sier Anne Grethe Holst, som er ansvarlig for treningsklokker hos Komplett.

Så du denne? Ekspertens råd til deg som skal fly med drone

TENK PÅ BEHOVET: Anne Grethe Holst i Komplett forklarer at treningsklokkene har flere ulike funksjoner, som passer til forskjellige behov. Foto: Komplett

Få totaloversikt over treningen

Polar har utviklet pulsklokker siden 1977 og har brukt puls som et viktig hjelpemiddel helt siden starten. I tillegg har det kommet en rekke funksjoner som gjør hverdagen enklere også for deg som ikke trener.

– Puls som hjelpemiddel er like aktuelt i dag som da vi startet med treningsklokker. I tillegg har vi nå klokker som blant annet forteller hvor mange kalorier du forbrenner i løpet av døgnet, hvor godt du sover og hvor mye du beveger deg. Disse funksjonene motiverer både dem som trener, men også dem som kun vil ha en oversikt over aktivitetsnivået sitt uavhengig av trening. Vi ser at mange motiveres til litt mer aktivitet enn de ellers ville gjort, sier Petter Andersen, produktansvarlig i Polar.

Sjekk også: Få smartere hus – bruk talestyring

Her er treningsklokkene Komplett anbefaler akkurat nå:

Polar A370:

Dette er en elegant og sporty vanntett klokke. Den har kontinuerlig pulsmåling, avansert søvnanalyse og flere unike treningsfunksjoner.

Polar M430:

Dette er bestselgeren til Polar. Løpeklokken har GPS, pulsmåling, treningsfunksjoner og aktivitetsregistrering hele døgnet. En super klokke for løpere med ambisjoner.

Polar M600:

Denne vanntette smartklokken har GPS og Android Wear. Den er designet for deg som har en aktiv livsstil. Den har egen pulsmålingsteknologi på håndleddet som gjør treningen praktisk og enkel. Klokken registrerer aktivitet som antall skritt, distanse, forbrente kalorier, søvn og søvnkvalitet døgnet rundt. Den registrerer også hastighet, distanse og rute med integrert GPS. Batteritiden er på to dager.

Les også: 4G-ruter: Få internett (nesten) uansett hvor du er

Fitbit Ionic sportsklokke:

Denne måler avstand, forbrente kalorier, aktivitet, søvn, puls, antall skritt, etasjer du klatrer, tempo, rundeteller for svømmebasseng og tid. Klokken melder om ubesvarte anrop, SMS-varsling, puls, hjertefrekvens, kalendervarsel, automatisk øvelsesgjenkjenning og akselerasjonsmåler.

Ikke glem god lyd

I tillegg til klokker, finnes det også produkter som gir god lyd for deg som vil høre på musikk mens du trener.

– Før du kjøper, bør du vurdere om du vil ha øreplugger, «on ear» eller «over ear» hodetelefoner. Hodetelefoner går rundt eller over ørene, mens ørepluggene går inn. Velg det du synes er mest komfortabelt, men de færreste ønsker å ha noe over ørene når de trener, sier Erik Berthling Olsen, som er ansvarlig for Hi-Fi-produkter hos Komplett.

– Du bør også tenke over om du vil ha trådløs lyd, som bruker blåtannteknologi og ikke kabel, legger han til.

HI-FI-EKSPERT: Erik Berthling Olsen i Komplett sier at mange foretrekker øreplugger til trening. Foto: Komplett

Disse ørepluggene er populære hos Komplett, og anbefales til trening:

Annonse

Komplett Club

Få 100 kr i velkomstgave! Bli medlem i vår nye kundeklubb og få poeng når du handler på Komplett.no. Poengene gir deg tilgang til ulike typer fordeler som rabatter, fri frakt og muligheten til å bli VIP-medlem. Medlemskapet er gratis.