Under en pressekonferanse onsdag kveld norsk tid, lanserte Microsoft en ny versjon av tegneprogrammet Paint. Med slagordet «3D for everyone» vil Microsoft gjøre det enklere å lage og dele 3D-bilder fra din egen datamaskin.

Ny trend: Alt du trenger å vite om VR

Paint, som mange kjenner som et enkelt tegne- og redigeringsprogram, har ikke blitt oppdatert på mange år. Det var derfor knyttet stor spenning til hvilke funksjoner som ville komme i den oppgraderte versjonen. 

BRUKERVENNLIG: Med noen få tastetrykk skal du kunne lage egne 3D-illustrasjoner. FOTO: MICROSOFT

Under presentasjonen ble det illustrert hvor enkelt det er å bruke og veksle mellom de ulike verktøyene. For eksempel kan du gjennom et «magic tool» enkelt klippe ut et element i et vanlig bilde, for så å gjøre det om til 3D med noen få klikk.

Sjekk også: En måned med iPhone 7: Her er dommen

I tillegg får du tilgang til et stort bibliotek av 3D objekter og muligheten til å dele dine egne illustrasjoner gjennom nettsiden remix3d.no, som skal være et slags sosialt medie hvor deling av 3D-tegninger står i fokus.

3D-INSPIRASJON: På nettsiden remix3d.com kan du dele og hente inspirasjon. FOTO: MICROSOFT

Med den nye versjonen Paint vil det også være mulig å 3D-printe illustrasjonene dine direkte fra programmet. Teknologigiganten planlegger også å implementere 3D-scanning på alle Windows-telefoner, men det er fortsatt usikkert når denne løsningen vil bli tilgjengelig. 

Fikk du med deg denne? Høydepunktene fra den store Google-lanseringen

Alt-i-ett-maskin

Selv om mange hadde håpet på at det skulle bli sluppet enda flere store nyheter, trengte de ikke å gå skuffet hjem. I tillegg til Paint 3D vakte også lanseringen av alt-i-ett-maskinen Surface Studio stor interesse.

ELEGANT: Den nye Surface Studio-maskinen kommer i et lekkert design. FOTO: AFP/NTB SCANPIX

 Den nye maskinen kommer med en syltynn skjerm, flerberøring – og ikke minst et meget elegant design. Her har du også muligheten til å koble deg trådløst til spillkonsollen Xbox One.

Enklere enn du tror: Slik bygger du din egen PC

Da Smart kontaktet Microsoft Norge onsdag kveld, opplyser kommunikasjonsdirektør Vibeke Hansen at de norske lanseringsdatoene fremdeles ikke er klare.

Startprisen på Surface Studio i USA ligger på 2999 dollar, men hva maskinen kommer til å koste i Norge er så langt ikke kjent. Paint 3D kan du allerede teste gjennom en pilotversjon her.

Annonse

Komplett Club

Få 100 kr i velkomstgave! Bli medlem i vår nye kundeklubb og få poeng når du handler på Komplett.no. Poengene gir deg tilgang til ulike typer fordeler som rabatter, fri frakt og muligheten til å bli VIP-medlem. Medlemskapet er gratis.